Hogyan, hol tudnám használni az angolt?
- a családom és a barátaim között nincsen olyan, aki beszél angolul
- vidéken élek, errefelé nincsenek külföldiek és nincsen olyan munkalehetőség, ahová kellene nyelvtudás
- nincsen lehetőségem kimenni külföldre csak úgy, vagy dolgozni, tanulni
- nincsen lehetőségem elköltözni
- neten próbálkoztam, de egyelőre nem vált be (tandem, interpals, discord, tinder)
Ezen kívül nekem más nem nagyon jut eszembe, ti tudtok még valami tippet adni?
Kezdj el tanulni valami mást. Ha részletekbe szeretnél menni akkor kihagyhatatlan lesz az angol.
Pl informatikán belül ha csak magyarral akarsz boldogulni akkor hamar leszerepelsz.
Youtubon is millió meg egy videó van mindenféle témában angolul. Csak válassz olyat ami érdekel.
Értem, ezt nem említetted eddig.
Kommunnikációra nekem a Reddit, a Discord és az Interpals vált be, meg igazából minden olyan felület ahol lehet kommentet írni, üzenetet küldeni.
Ezeket te is felsoroltad, nem értem neked miért nem sikerül. Talán nem vagy elég aktív.
Redditen meg kell keresni azokat a subbredditeket amik érdekelnek és kommentelgetni. Nagyon jó és érdekes viták tudnak kialakulni.
Discordon van egy csomó tematikus szerver ahol megint csak aktívnak kell lenni és beszélni, beszélni, beszélni. Lehet leszarnak az első 1-2 alkalommal de valaki biztos fog reagálni.
Interpals dettó.
Az a helyzet, hogyha a videók, podcastek, egyetem..stb nem elég angolul és nem szereted az online közösségeket akkor tényleg nehéz helyzetben vagy.
Interpalson tényleg valós probléma a sok gyökér, de le tudod tiltani egészében az országokat, vagy a nemet (és csak európai nőktől tudsz üzenetet kapni pl). Aztán ha ez meg van el kell küldeni jó pár üzenetet és türelmesnek lenni. Én találtam onnan nem egy partnert akivel aztán hónapokig beszélgettünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!