Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mik az ismertető jelei egy...

Mik az ismertető jelei egy cégnek, mielőtt teljesen csődbe megy?

Figyelt kérdés
Milyen lépcső fokai vannak az ilyen folyamatoknak? Mire lehet számítani? Vannak jelek, amik alapján meglehet ezt állapítani, és tudni a végkifejlettét?

#cég #munkahely #csőd #Csődközelség
2021. febr. 17. 14:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Félhavi,fizetés,most nyugodtan el mehetsz szabadságra nincs annyi meló ?
2021. febr. 17. 15:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az eszetlen szigorítás.

Általában, amikor kezdődnek a problémák, a vezetőség első körben a munkásokba rúg bele, mégpedig úgy, hogy elkezdik erősíteni a fegyelmet és a szigort. Már akkor sem lehet váltani két szót sem, ahol addig lehetett, mert rögtön csúnyán néz a műszakvezető...

2021. febr. 17. 15:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Leírom nálunk mi volt:

"Bocs srácok, most nem 1-jén lesz fizu, hanem tizedikéig megkapjátok".

Utána a nem elszámolt túlórák, "elfelejtett" szabik.

Aztán már rendszeresen 10-én délután kaptuk meg a fizut, nyögvenyelősen.

A következő hónapban a főnök fizetésnapon nem jelent meg, a telefont nem vette fel. Bár azt írta sms-ben nincs semmi baj, csak nem volt még ideje ezt intézni. Akkor néztem meg a céginfón és NAV inkasszó volt a számláján a cégnek.

Decemberben léptem ki azonnali hatállyal, mert nemhogy 10-én nem volt fizetés, de 22-én úgy kaptam meg, hogy már ügyvéddel fenyegetőztem. Akkor sem fizette ki a bennmaradt szabikat, de már leszartam.

2021. febr. 17. 16:49
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönök a válaszokat!

2: Köszi a választ, sok helyen láttam már eddig ezt, úgy látom, akkor jó pár helyen nem jó a palacsinta...

3: a ceginformacio.hu-n nézted meg, vagy melyik oldalon lehetséges? Részvétem az esetért, karácsony előtt nem lehetett kellemes fizetés nélkül élni...

2021. febr. 17. 17:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Nincs bevétel, nincs megrendelés, nincs munka, fizetés kb minimálbér, stb
2021. febr. 17. 18:04
 6/8 anonim ***** válasza:

- meetingek száma nö, s ha meetingekhez a ‚ Head of HR‘ is csatlakozik akkor már húzni fogják a vészharangot.

- nem vesznek fel új dolgozókat még akkor sem ha túlórázni kell

Létszámstopp van

- az évek óta bevállt folyamatok hirtelen megváltoznak, akciónizmus

- egy elit vezetö távozik és nem vesznek fel senkit a helyére mert nincs rá keret

- a fö beszállítók, befektetök kiszállnak a cégböl Legkésöbb erkoren érdemes munkavállalóként a kalap/kabátért nyulni

- Captain Obvious has arrived. megjelenik a nyakkendös aktatáskás - csödfelszámolók, Bank-szterek, csoportja

2021. febr. 17. 19:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Captain Obviousék akkor manapság sok helyre járnak, vagy nem? Avagy a csődfelszámolás fénykora van?
2021. febr. 17. 20:09
 8/8 anonim ***** válasza:

A céginfón néztem meg.

Áhh, akkor már sejtettem egy ideje, sajnos nem ért váratlanul. Nálatok mi a helyzet, miért gondolod, hogy gáz van?

2021. febr. 19. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!