Mik az ismertető jelei egy cégnek, mielőtt teljesen csődbe megy?
Az eszetlen szigorítás.
Általában, amikor kezdődnek a problémák, a vezetőség első körben a munkásokba rúg bele, mégpedig úgy, hogy elkezdik erősíteni a fegyelmet és a szigort. Már akkor sem lehet váltani két szót sem, ahol addig lehetett, mert rögtön csúnyán néz a műszakvezető...
Leírom nálunk mi volt:
"Bocs srácok, most nem 1-jén lesz fizu, hanem tizedikéig megkapjátok".
Utána a nem elszámolt túlórák, "elfelejtett" szabik.
Aztán már rendszeresen 10-én délután kaptuk meg a fizut, nyögvenyelősen.
A következő hónapban a főnök fizetésnapon nem jelent meg, a telefont nem vette fel. Bár azt írta sms-ben nincs semmi baj, csak nem volt még ideje ezt intézni. Akkor néztem meg a céginfón és NAV inkasszó volt a számláján a cégnek.
Decemberben léptem ki azonnali hatállyal, mert nemhogy 10-én nem volt fizetés, de 22-én úgy kaptam meg, hogy már ügyvéddel fenyegetőztem. Akkor sem fizette ki a bennmaradt szabikat, de már leszartam.
Köszönök a válaszokat!
2: Köszi a választ, sok helyen láttam már eddig ezt, úgy látom, akkor jó pár helyen nem jó a palacsinta...
3: a ceginformacio.hu-n nézted meg, vagy melyik oldalon lehetséges? Részvétem az esetért, karácsony előtt nem lehetett kellemes fizetés nélkül élni...
- meetingek száma nö, s ha meetingekhez a ‚ Head of HR‘ is csatlakozik akkor már húzni fogják a vészharangot.
- nem vesznek fel új dolgozókat még akkor sem ha túlórázni kell
Létszámstopp van
- az évek óta bevállt folyamatok hirtelen megváltoznak, akciónizmus
- egy elit vezetö távozik és nem vesznek fel senkit a helyére mert nincs rá keret
- a fö beszállítók, befektetök kiszállnak a cégböl Legkésöbb erkoren érdemes munkavállalóként a kalap/kabátért nyulni
- Captain Obvious has arrived. megjelenik a nyakkendös aktatáskás - csödfelszámolók, Bank-szterek, csoportja
A céginfón néztem meg.
Áhh, akkor már sejtettem egy ideje, sajnos nem ért váratlanul. Nálatok mi a helyzet, miért gondolod, hogy gáz van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!