Jelenlegi helyzetben Önkormányzatnál dolgozó szociális ügyintéző mennyit keres?
Kormánytisztviselőként miért ne emelkedne a béred? Bértábla van, X évenként fokozatot lépsz. Ha van diplomád, akkor lassan tanácsos leszel, három év után.
Sőt, a kormánytisztviselő a közszféra csúcsa, a szociális ügyintéző közalkalmazott, de legjobb esetben is köztisztviselő, mindenképpen visszalépés. Miért akarsz rosszabbra váltani?
Csak mondanám, hogy kormánytisztviselőknek, nincs olyan, hogy x év után előre lépnek fizetésben. Tessék megnézni: "1. melléklet a 2018. évi CXXV. törvényhez - II. Illetménytábla a kormányzati főhivatalok, központi hivatalok, valamint a kormányhivatalok részére"
Ez a magyar valóság, a főnöködön múlik, milyen erősen fog a tolla.
Jogos, a Kit-ben már nincs kötelező előrelépés.
Mondjuk mi is aszerint dolgozunk, nálunk belekerült tavaly az új szerződésbe, hogy évente bértárgyalás, és idén emeltek is elég szépen. De nyilván ez vezetéstől függ, ha nálatok nincs ilyen, az gáz. :/
De ha két éve dolgozol ott, akkor mèg tudod, milyen volt a kttv szerinti besorolás, nem? Pont ugyanarra számíthatsz az önkormányzatnál is, ha köztisztviselők.
Szerintem rosszabbul keresnél (én diplomával, nyelvvizsgával, 7+ év korábbi munkaviszonnyal kezdtem 308ezer nettóval, mielőtt minket is átraktak a kit. hatálya alá tavaly), de nyilván legalább az előrelépés fix marad, ha a jelenlegi helyeteken nincs ilyen.
Én a helyedben még halmoznék a jelen helyeden pár év munkaviszonyt, míg nem billen át odáig, hogy köztisztviselőként jobban megérje.
9, nem mondtam, hogy rossz, nekem előrelépés volt :) Csak divat szidni a közszférát.
De ugye a bértábla részben végzettségtől, részben korábbi munkaviszony idejétől függ, szóval a kérdezőnek alacsonyabb lenne ennél a nettója, ha csak kèt éve van, emiatt nem biztos, hogy megéri (most) váltani.
A kormánytisztviselők bérrendszerét mondjuk annyira nem ismerem, meg nem akarok a kérdező zsebében turkálni, de ki lehet matekozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!