Szakmai gyakot keresek, informatikai szakra, de sajnos majdnem 0 tudással rendelkezem a dologról, amit kérnek. Nekem pedig ezt egyedül kéne megcsinálnom teljesen, segítség nélkül. Ma kaptam az ajánlatot ami így szól: "Egy C# alkalmazást kellene a hallgatónak fejlesztenie, amely Addidata IO és analóg modult kezel, ehhez a mintaprogram rendelkezésre áll. A programnak képesnek kellene lennie egy szkriptet futtatnia (a hallgató találja ki a szintaxist), amely az IO állapotokat beállítja, figyeli, olykor vár feltételek teljesülésére. Egy nyomtatási sablon szerkesztő felületet is kellene a C# alkalmazásba fejlesztenie a hallgatónak. Természetesen adatbázis kezelés szükséges, az adatbázis struktúra már ki van alakítva."
Nehéz, de megoldható nulla háttértudással és nettel
Könnyű feladat
19 szavazat
1/10 A kérdező kommentje:
Ami rólam még + infó: 21/f, 6. félév, az egész egyetemet kipuskáztam, semmi sem rgaadt meg, C#-ot tanultunk 2 féléven át, de éppcsak, hogy meglett belőle a kettes.
2021. febr. 4. 20:57
2/10 anonim válasza:
Miért akarsz ilyen gyatra alapokkal bármihez is kezedeni informatikai területen? Semmi értelme és csak magadat égeted be, ha elfogadod az ajánlatot...
2021. febr. 4. 21:15
3/10 anonim válasza:
Ez nem egy kezdő feladat. Nagyjából második év vége-harmadik év eleje körül mondanám azt, hogy egy informatikus hallgató ezt meg tudja oldani magától. De úgy, hogy ő gyakorolt és az alap a kisujjában van. Itt nem is kifejezem a programozás rész a húzós, hanem az, ahogy ezt összerakod elméletben. Sok másik tárgy anyaga is benne ebben a feladatban. Adatbázisok, digitális technika, egy tetszőleges szkriptnyelv, azaz gépközeli programozás... Ez nem a C#-os tetris/amőba kaliber. Nem kifejezetten nehéz, de komplex tudást igényel. Elsősorban elméletet.
2021. febr. 4. 21:16
4/10 A kérdező kommentje:
Akkor felesleges jelentkezni egy ilyenre nekem? Meg ahogy látom, ebben tényleg semmi segítséget nem kapok a cégtől, hanem ezt mind külön magamnak kell megcsinálni.
2021. febr. 4. 21:22
5/10 anonim válasza:
Gondolom ez egy junior pozi. Ez még nem a te szinted. Először legyél gyakornok, ott kezdetben elég, ha nem kínai számodra a programozás és hajlandó vagy sokat tanulni önállóan. Ott fognak téged mentorálni is rendesen. De egyelőre ennyire szakmai melóba fölösleges belevágnod, valószínűleg nem is lennél hatékony.
2021. febr. 4. 21:29
6/10 A kérdező kommentje:
Ezt szakmai gyakorlatnak hirdették a Neptunon, gyakornoknak keresik az embert, nem junior pozíciónak.
2021. febr. 4. 21:31
7/10 anonim válasza:
Van esetleg valami, amihez jobban értesz a szakmádon belül, mint a programozás? Végzősként kell lennie valaminek, ami nem ilyesmi. Hálózatok, "mérnökibb" irány? Elemzői feladatok? Érdemes lenne ilyenben gondolkodni, ha nem megy a programozás.
2021. febr. 4. 21:34
8/10 A kérdező kommentje:
Semmihez nem értek. Mindent puskáztam.
2021. febr. 4. 21:35
9/10 anonim válasza:
Hadd kérdezzem már meg, hogy ezt melyik egyetemen sikerült véghez vinned?
Nem informatikus mérnök vagyok, alapszintű programozás tudással, de ez a feladat ebben a helyzetben nekem elég meredeknek tűnik. Gyanítom, hogy ha ráfeküdnél és neten utánanéznél a dolgoknak, meg tudnád oldani, de igencsak hatékonytalan, "favágó" módon. Ahogy a kollégák írják, ide azért komplex tudás kellene, nem csak a C# programnyelv ismerete (és pont az, amiről tapasztalatból tudom, hogy aránylag könynen tanulható, az átfogó ismeretekkel, szemlélettel ellentétben).
2021. febr. 4. 23:30
10/10 anonim válasza:
Magyarországon a taxik színe egyszégesen sárga, szóval ezt már nem is kell kitalálnod :) Amúgy szerintem most döbbensz rá hogy ha valamihez nincs érzéked, akkor felesleges csak azért erőltetni mert később jól kereshetsz vele. Pont így nem fogsz. A cégek minden területen önálló munkavégzést várnak el, persze valamilyen szintig betanítják az újoncot, de inkább csak a saját folyamataikba-az alapokat az iskolában kell elsajátítani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!