A mentősök egy metszetének életmódja hasonló a kamionosokéhoz?
Figyelt kérdés
Szóval egy friss családtagom mentős, általa sikerült bepillantást nyernem a mentős szubkultúrába. Én is ellátogattam egy két ilyen csapatépítő tréningre. Közös versenyzés falunapon és hasonlók.
Úgy vettem észre, hogy nagy részük elvált, sose házasodott meg. Körülbelül olyan lébecnek tűnnek mint az autósoktatók. Gyakori alkoholfogyasztás, korai halandóság, rasszizmus, szexizmus. Nem kevés van aki érettségi nélkül mentőápoló úgy hogy az eredeti szakmája például csőszerelő.
Azt szeretném kérdezni, hogy ez valóban jellemző magatartásforma vagy az én mintavételem túl kicsi, esetleg buborékba kerültem az ismerősöm által?
2021. jan. 13. 20:32
A kérdező szavazást indított:
Nincs ilyen metszete a mentősöknek.
Ugyan annyian ilyenek ott is, mint más szakmákban.
Tényleg nagyobb részük ilyen mint másutt.
Az egész mentősszakma ilyen.
25 szavazat
1/6 anonim válasza:
A mentősök azért nívósabbak. Nem egy 2 hónapig távollevő, igénytelen, képzetlen suttyóról beszélünk, mint amilyen egy kamionos
2/6 anonim válasza:
#1 Viszont a kamionosok egytől egyik mind ilyenek.
3/6 anonim válasza:
Azért ez így, hogy "mentős" elég tág fogalom, elég széles réteget fed le. Ha az iskolázottság felét ragadjuk meg, akkor igen, vannak érettségi nélküli mentőápolók. Ez egy szakma, régen elég volt megszerezni hozzá a szakmunkás bizonyítványt, ami nem volt érettségihez kötve. Ez nem jelenti azt, hogy rosszabbul látná el a betegeket, akkoriban így működött. Azt gondolom társadalmi "csúszások" közöttünk is annyi van, mint bármely más téren. És ha hozzá veszem a stressz terhelést, talán nem is olyan durva ez
4/6 anonim válasza:
Én kamionosként rengeteget kirándulok, bringázom europa szerte, nem iszom soha, nem dohanyzom, olvasok, és még diplomám is van, úgyhogy kikérem magamnak az általánosítást :)
5/6 Uristen888 válasza:
Szerintem aki most érettségi nélkül mentőápoló, az lassan nyugdíjba fog menni. Mivel érettségi nélkül nem lehet már senki sem mentőápoló.
6/6 anonim válasza:
Lassan... A hozzám legközelebbi példa 10 év, jelenleg. Bizony, vannak páran még régi szakmunkás mentőápoló bizonyítvánnyal érettségi nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!