Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Új munkahelyen megtehetem ezt...

Új munkahelyen megtehetem ezt az első héten?

Figyelt kérdés
Felvettek valahova, 13-án kezdek, a próbaidő alatt, azaz az első 3 hónapban H-P, 8-17-ig fogok dolgozni, ez utána fog változni. Na most nekem az a problémám, hogy 19-én fogorvoshoz mennék, 20-án pedig nőgyógyászhoz. Mindkettő elég fontos lenne. Nem merem mondani nekik, mert nem szeretném elrontani már most rögtön, félek, hogy ennyi miatt kirúgnának. Arra is gondoltam még, hogy írok nekik e-mailt, hogy esetleg kezdhetnék-e valamivel később, mert ilyen jellegű dolgaim vannak. De nem tudom, ez is mennyire lenne jó ötlet.

2021. jan. 7. 18:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Igen én is kellemetlen probléma miatt mentem nőgyógyászhoz, ahova eleve sokára kap az ember újra időpontot,plusz ha húzódik a dolog, súlyosbodhat is. Tudom sajnos. :( Engem ráadásul az bosszantott, hogy nem előző nem szóltam, hanem időben és nem direkt lógni akartam, hiszen nekem is nagyon kellett a munka. De nem baj, több mint két éve sokkal jobb helyen vagyok, utólag nem bánom, hogy így alakult.

Szerintem még bőven időben vagy, hogy szólj a HR-esnek. Vagy csak kérdezz rá, aztán meglátod mi a válasz. Majd írd meg, kíváncsi vagyok. Szép estét!

(első válaszoló voltam)

2021. jan. 7. 20:30
 12/18 anonim ***** válasza:
86%
Azért a munkahelyért, ahonnan kirúgnak, ha egészségügyi okból szabadságot kérsz, nem is kár. Akkor sem, ha tök szívásnak érzed, hogy kezdheted elölről az álláskeresési macerát. Sokkal jobban jársz, ha már az elején kiderül, hogy embernek vagy dolgozó robotnak tekintenek a munkaadóid.
2021. jan. 7. 21:53
 13/18 anonim ***** válasza:
26%

A fogszabit később hogy fogod megoldani?

Még egy alkalom csak-csak,ha mindig odamászkàlsz az eléggé gáz,és igen,mondanod kellett volna,mikor felvettek.

2021. jan. 8. 04:41
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi lenne a munka meg mikorra vannak az időpontok, de esetleg lehetne azt is, hogy nem egész napra mész el csak pár órával korábban, vagy fél napot dolgozol.

Egyszer dolgoztam egy helyen, egyszerre vettek fel kettőnket, ő már a felvételnél szólt, hogy most volt az esküvője és x-y-ig van lefoglalva a nászút. Így az első hete rögtön szabadsággal kezdte, nem rúgták ki.

Mondjuk nem tudom mikor téged felvettek miért nem szóltál rögtön, de még most sem késő. Ne hagyd az utolsó pillanatra!

2021. jan. 8. 08:45
 15/18 anonim ***** válasza:
37%

12!

Nézd, a munkáltató keres valakit, aki dolgozik. A kérdezőnk rögtön 2 nap szabadsággal kezdene. Ha ezt megemlíti az interjún, akkor semmi gond. De felénk pl megtervezik a beosztást hetekre előre és nem oylan egyszerű ám rajta változtatni.

2021. jan. 8. 09:26
 16/18 anonim ***** válasza:
86%
15, és ha mondjuk valakinél csak az interjú után derül ki, hogy mikorra kap időpontot, akkor azt mondja le, csak mert már az interjú után tudta meg és inkább dolgozzon? EGÉSZSÉGÜGYI dologról van szó, nem arról, hogy el akar menni a haverjaival sörözni két napra. Nagyon nehéz egészségügyi kezelésekhez időpontot szerezni, főleg a mostani helyzetben. Sokkal többet ér egy időpont egy szakorvosnál, mint egy számomra még új munkahely, ami helyett simán kereshetek másikat, ha esetleg kiderül, hogy zavarja őket, hogy van életem a munka mellett, pl. orvoshoz járok. Mellesleg azt írta, hétfőtől péntekig 8-tól 5-ig tart a munkaideje, vagyis minden héten minden munkanapon ugyanakkorra jár be, tehát nincs olyan, hogy hetekkel előre megírják a beosztást.
2021. jan. 8. 10:16
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

16!

Az más. Itt tudott róla. De amúgy ha annyira bele akar halni, ahogy írta, már r3g elment volna az ügyeletre.

2021. jan. 8. 12:22
 18/18 A kérdező kommentje:

#11: Írtam e-mailt, egyelőre még nem válaszoltak. De az ott dolgozó ismerősöm azt mondta, hogy szerinte nem lesz baj.

#13: 1,5 havonta kell visszamennem, és a próbaidő után meg tudnám oldani, mert onnantól változik a beosztás.

#17: Nem tudtam róla. A fogorvosról tudtam, a nőgyógyászról nem. Bementem az ügyeletre, de hazazavartak, azt mondták, ez nem súlyos eset, kérjek időpontot. 20-a volt a legkorábbi. De tök jó, hogy jobban tudod nálam.

Egyébként tényleg nem szeretném elveszíteni ezt a munkát, már csak azért se, mert fél éve munkanélküli vagyok (igaz, néhány hónapig én akartam így), meg a lehetőségeimhez képest ez a legjobb választás, egész jól fizetnek. Ennél csak rosszabb munkahelyem lehetne, örülök, hogy ez összejött.

2021. jan. 8. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!