Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Próba idő alatt elkell mennem...

Próba idő alatt elkell mennem táppénzre.. Kirúgnak?

Figyelt kérdés

19eves vagyok nemreg vegeztem a sulival. De mivel nem tetszik a szakma amit tanultam ezert elmentem egy gyarba, ami elelmiszerekkel foglalkozik. De nagyon megfaztam, faj a torkom, lazas vagyok. Ezert ma muszaj elmennem orvoshoz.

De most anyukám veszekszik velem hogy mekkora hulye vagyok hogy proba ido alatt elmegyek tappenzre es hogy kifognak rugni meg ilyenek. Jol elvette a kedvem mindentol..

1,5 honapja dolgozok ott.. De nem

Tehetek róla hogy most kaptam el :/

2021. jan. 5. 06:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem kell indok. De te írtad, hogy nem kell, de ez lehet indok...
2021. jan. 6. 07:17
 12/24 anonim ***** válasza:
De mondjuk, hogy egy nem próbaidős valakit elküldenek azért, mert már hetek óta beteg, tehát nem hosszabbítják meg a szerződését. Ezt mivel indokolják? Mert azt ugye nem lehet, hogy mert beteg volt. És mondjuk, hogy amúgy jól dolgozott az illető. Akkor romlott teljesítményre sem hivatkozhatnak. Létszámleépítés? Símán megjárhatják, ha a delikvens rájuk küldi a munkaügyi bíróságot, é kiderül, hogy be van töltve a postja. Tehát végülis mivel indokolják, ha valakit igazából azért küldenek el, mert megbetegszik?
2021. jan. 6. 08:20
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Bizalomvesztés.

Mindenre használható indok.

Pár éve tették bele a törvénybe.

2021. jan. 6. 08:21
 14/24 anonim ***** válasza:
13: De ezt is meg kell szerintem bővebben indokolni. Nem elég csak annyi, hogy már nem bíznak benne és kész.
2021. jan. 6. 08:47
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell jobban.

Ez a tétel pont arra való, hogy ha az égvilágon semmit nem tudnak mondani, akkor is legyen indok, és kirúgható legyen bárki. Végül is: akár igazat is mondhat, nem?

2021. jan. 6. 08:54
 16/24 anonim ***** válasza:

#11: Én ugyan nem...

#6,9

Nem kell indokolni próbaidő alatt. Ahogy utánam szépen megfogalmazták, bizalomvesztés.

Nagyon jól tudjuk, hogy operátori szinten, pláne fiataloknál nagyon széles az a réteg, aki, ha kicsit megfárad hajlamos beteget jelenteni, kiíratni magát pár napra ha nincs kedve dolgozni.

Pech, ha a kérdező pont nem ilyen, de mivel sokszor előfordul, ezért szkeptikusan ilyen esetben a munkáltatók. Nekem is komoly harcom volt már beosztottért, mert a HR nem akarta átvenni saját állományba hiába volt szakmailag megfelelő. Csak mert korábban bérelt munkaerőként többször volt betegállományban rövid idő alatt.

2021. jan. 6. 08:56
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
16: Szerintem meg teljesen illogikus elgondolás, hogy valaki majd a próbaidő alatt lógni akar, és kamubeteget játszik.
2021. jan. 6. 09:11
 18/24 anonim ***** válasza:
Pedig előfordul ilyen is.
2021. jan. 6. 09:27
 19/24 anonim ***** válasza:
18: De a többségre nem ez jellemző. Véleményem szerint 100 próbaidő alatt beteget jelentő emberből kb. 5 van, aki csak lógni akar.
2021. jan. 6. 09:29
 20/24 anonim ***** válasza:

Csak arra gondolnak, hogy próbaidő alatt húzza meg magát az ember. Ha beteg, akkor is dolgozzon, mintha mi sem történt volna.

Aki erre sem képes, az később mit fog csinálni?

Mondom: erre gondolnak.

Az, hogy közben kit fertőz meg, nem érdekes. Vigyázott volna magára az illető, és egyébként is: ő sem mehet haza csak úgy.

2021. jan. 6. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!