Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A közmunka az elhelyezkedés?...

A közmunka az elhelyezkedés? Az nem csak bújtatott munkanélküli?

Figyelt kérdés

Aki elveszti állását regisztrál munkanélkülinek. Ezzel gyarapítja a munkanélküliek statisztikai számát.

Majd elmegy közmunkásnak. És abban a szent pillanatban kikerül a statisztikából-már nem munkanélküli többé...

na de egy közmunkás az mióta nem munkanélküli? Az ugyanúgy állástalan ahogy eddig, csak azt a nyomorult segélyt átnevezték, és a „közmunka“ néven futó bohóckodáshoz kötik a kifizetését---de attól az még ugyanúgy munkanélküli!

2021. jan. 2. 09:49
1 2
 11/15 Girlll3 ***** válasza:
10-es! Te miért voltál közmunkás? Én is voltam. Nézd, nem mindenki veszi ezt komolyan. Mert a közmunkán kb nincs mit komolyan venni. Szerintem ők már lecarták.
2021. jan. 2. 14:02
 12/15 A kérdező kommentje:

hát nem is lehet komolyan venni.. a munka az amiért fizetnek. de az az 50.000 ft hát... ezt nem is lehet komolyan venni.

volt hogy elmentem egy hétvégén lomtalanításra pakolónak és megvolt a havi pénzem 1 hétvége alatt.

2021. jan. 2. 14:22
 13/15 anonim ***** válasza:
Én éveket voltam közmunkás és hát az első időkben mikor más volt a vezetés tényleg elég henyélős volt aztán polgármester csere lett.Pontosan kellett érkezni csak a munkaidő lejárta után lehetett távozni.Egész napos elfoglaltság a 8 órából kb. 6 ot rendesen kidolgoztunk.Kapirgálás,söprögetés,kapálás,öntözés,virág ültetés,szemétszedés,köztéri kukák ürítése,virágos ládák rendben tartása,ládázás hó lapátolás,takarítás könyvtárban,gyomlálás,ültetés,karózás,krumpliszedés ,krumpliválogatás,hagymaszedés,válogatás,ünnepekkor pincéri munka mosogatás,raktár rendezés,konyhai kisegítői munka,pikírozás,öntöző rendszer lefektetése,fólia munka ,kötözés,télire spájzolás,savanyítás,megymagozás,erdőtakarítás,termények betakarítása,vermelés,festés után takarítás,temető rendben tartása ha más nem volt diótörés .300 ft órabérért télen nyáron.
2021. jan. 9. 02:58
 14/15 A kérdező kommentje:

na de EMBER!!!!!

Hát a mezőgazdaságban lasszóval kergetik az embereket!!! Hát mi a búbánatnak ültetsz karózol krumplizol 300-ért amikor a sógoréknál idénymunkára ennek a 10x órabérért keresnek embert! Szállással utaztatással! A határtól akár 5 km-re is!

2021. jan. 9. 09:19
 15/15 anonim ***** válasza:
Mert a közmunka egy program szerződéses.Vannak szabadnapok és csak azokat lehet felhasználni távollétre.Az idénymunka az idénymunka lényege,hogy nem állandó.Egy közmunkás egy évben keres 600.000 ft-ot illetve tb fizetve nyugdíjjárulék fizetve egész évre.Ezt melyik idénymunka fedezi?Közmunka sz@r de legalább kiszámítható állandó jövedelem.Illetve nem is szeretik ha valaki kilép a közmunkáról.
2021. jan. 15. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!