Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Segítenél abban, hogyha ezt a...

Segítenél abban, hogyha ezt a dolgot szeretem, milyen szakmában tudnék elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Imádok csoportosítani. Tényleg, szórakozásból rendszerezem a konyhaszekrényt, ruháimat, cipőimet, fűszereket, a kedvenc játékaim amit szabadidőmben játszom mind csoportosítós rendszerezésesdi(fekete özvegy, folyadéktöltögetésesdi, korongok áthelyezése)

Viszonylag későn, huszonévesen esett le, hogy ez kikapcsol, örömmel tölt el, és szívesen csinálnám órákon át(és csinálom is)..

Hogyan válasszak hozzá akár egyetemi szakot, akár szakmát?

Magasan átlag feletti iqval rendelkezem és hatalmas a monotóniatűrésem, akár egy egész nap képes vagyok ugyanazt csinálni evés ivás nélkül is, viszont csak napi 8 órás munkarend jöhet szóba..

Dolgoztam már pár dolgot és most esett le, hogy ezt imádtam a legjobban, imádtam pl cipőboltban dolgozni, mert én alakíthattam ki hol legyenek a téli cipők és méret szerint rendezgettem őket, vagy imádtam kasszázni, mert szépen sorba pakolgattam a pénzt, de szerettem gyöngyboltot is vezetni, mert ott én határoztam meg a boltban a dolgok helyét és képben voltam miből mennyi van.

Szóval minden "vacak" munkában ezek töltöttek el örömmel, csak valahogy eddig sosem esett le. Szeretnék megtalálni egy magasabb kaliberű munkát, ahol kedvemre rendezkedhetek és elismerik, bármit megtanulok:)

Egyetemen eddig 3 szakra jártam, de egyikből sem diplomáztam, a diplomamunka előtt mindig váltottam.

Valami testhezállót keresek, kérlek segítsetek, mert erre nem tudok rákeresni! Még annyi, hogy nem akarok egész nap gép előtt ülni, ha nem muszáj, így a táblázatkezelés ki van lőve, de persze ha nincs jobb ötlet, akkor az lesz.

2020. dec. 31. 10:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Oké, papír van, használni tudod?

Pusztán a személyes kvalitásaid miatt nem vennélek fel. Pont amiatt, amit a végén kiböktél már te is.

Nincs kitartás, elköteleződésre hajlandóság, a lelkesedés meg csak fellángolás.

(Az senkit nem érdekel a munka világában, hogy éppen hogyan pasizol és normál esetben a nemed sem számítana)

Ezek alapján továbbra is SSC. 1-2 évente valami másik pozícióba átkerülsz és minden megoldva.

2020. dec. 31. 16:24
 12/15 A kérdező kommentje:

Kitartás van, hiszen jól tanulok, sokáig csinálok mindent, megcsinálom a muszáj dolgokat is, illetve jó a monotonitástűrésem, ahhoz pedig kitartás kell. Elköteleződés, na azzal gond van, de az legyen a legnagyobb baja a munkaadómnak, hogy nem 20 évig lesz remek munkaerejük, csak pár évig. De még nem kéne ennyire előre ugrani, el se kezdtem tanulni, nem tudom neked milyen problémád van, amiért vadidegenekkel közlöd, hogy fel se vennéd őket, egyáltalán ki akarna nálad dolgozni? Támogató, fejlődést segítő környezetben dolgozik a legtöbb ember, engem legalábbis mindenütt megbecsültek/megbecsülnek és nem is megyek olyan helyre, ahol nem jövök ki a környezetemmel. Őszintén nem szeretnék olyan helyen dolgozni, ahol te is vagy, legyél bármilyen magas beosztásban, de ha semmilyen pozitív nem jön ki belőled, mérgezed a környezeted. Persze biztos van olyan cég, ahol ez a beállítottság rendben van, szólj, hogy mit kerüljek el majd 4 év múlva.

A nyelvtudásom élő(kivéve az eszperantó:), vannak külföldi barátaim, nem azért dolgoztam csak boltban, mert csak oda vettek fel, ott akartam dolgozni, mert suli mellett laza munka kellett és kellemes társaság, meg volt egy kreatívos időszakom is.

2020. dec. 31. 16:45
 13/15 anonim ***** válasza:

Nincs kitartás, mert nem fejezed be. Eddigi elmondásod alapján nem 20, hanem 1-2 évben kimerül az elköteleződésed. Amire egyszerűen operátor szint felett nem éri meg építeni érdemi szellemi pozícióban (újabb érv az SSC mellett). Mire tényleg sikerülne kinevelni olyan szinten, hogy ne csak egy aktatologató biorobot legyél, addigra oda a lelkesedés, kitartás, elkötelezettség. A produktivitás már csökken, proaktivitásról nem is beszélve. Ilyen emberre pedig a versenyszférában nincs szükség olyan helyen, ahol a folyamatos fejlesztés és jobbító szándék elengedhetetlen. (ettől függetlenül sok helyen el tudod adni magad majd)

Szerencsére nem tudod hogyan vezetem a csapatom, és milyen környezetet teremtek. Pont az a bajom, hogy a promókból megismert elvárásaidat megfogalmaztad, azokat megkapnád, csomó energia belédfektetése után nem mennék veled semmire, mert addigra már leszálló ágban a hozzáállásod. De mindegy is, erről felesleges többet beszélni, mert már megsértődtél és nem is akarod megérteni mi a gond ezzel a hozzáállással a munkaerőpiacon és miért rettenti el a munkáltatót rengeteg helyen.

Ezek szerint van egy munka terén használhatatlan francia nyelvtudásod, egy nem használt eszperantó meg akkor gondolom egy valamilyen szintű angol.

Ezek szerint utóbbi kettőből vannak a nyelvvizsgák? Mert akkor ez a nyelvtudás sem kiemelkedő, amivel versenyelőnybe kerülhetnél. De javíts ki ha félreértettem.

Továbbra is azt mondom, számodra az SSC a megoldás. Egy nyelvre rágyúrsz még kicsit, megszerzed bármelyik diplomát azok közül amit elkezdtél, csak hogy legyen egy papírod és fel fognak venni. Onnantól meg már csak kicsit kell pedálozni, hogy pozíciók között (esetleg SSC-k között) ugrálni tudj és gyakorlatilag egy jó időre működni fog ez így, karriered is lesz.

2020. dec. 31. 17:19
 14/15 A kérdező kommentje:

Angol felső(jó vagyok) eszperantó közép(csak a pontok miatt tettem le fél év alatt) és franciából nincs papírom, de egy társalgási szint simán megy.

Értem én, hogy milyen az ideális ember, szuper robot, de olyan nincs, a közel ideálisat kell formálni, nem 10 sor alapján leszólni valakit, akinek még köze sincs a szakmához előre vetíteni neki, hogy csak operátor vagy mittudomén milyen betanított ember lehet.

Jól el tudom magam adni, és mindenhol kedvelnek, megbecsülnek, egyetemen is.

Nem tudom megmondani, mi lesz 5 év múlva, SENKI nem tudja megmondani, mindenkinek csak tervei vannak, aztán vagy alakul, vagy nem. Mondtam, hogy pár év fog menni biztosan( ha megtetszik a szak, mikor már oda járok) aztán kitudja, lehet férjhezmegyek, meghalok, elköltözök, szülök, lebetegszem, kiégek, bármi.

Tudod, ember vagyok, nem robot, nem valami megszállott, ilyennel számolni kell/lehet, illetve a korosztályom rendesen váltogatja a munkahelyeit, tapasztalatot gyűjt, és pár évnél többet ritkán marad egy helyen, mert máshol jobban megfizetik, illetve magasabb pozícióban kezdhet vagy jobbak az előrelépési lehetőségei.

Nem tartom magam sokkal rosszabbnak másoknál, mert a huszas éveim elején nem találtam meg a helyem, sokan nem találták, én mégis megteremtem a feltételeket, hogy válthassak, illetve a megszerzett tudàsom továbbviszem(meg a krediteket érte, haha).

Elég jó vagyok, nem kell tökéletesnek lennem.

Nem azért esett rosszul, amit mondtál, mert sértődős vagyok, hanem mert előítéletes, lekezelő és kifejezetten sértő voltál egy vadidegennel, aki még csak el sem kezdett tanulni valamit, nemhogy lehetősége lett volna kipróbálni magát a szakmában.

Nekem nincs szükségem ilyen emberekre az életemben, akkor se, ha megfizetnek. Lehet, hogy flancosan fogalmaztam, de a kedvesek és bátorítóak a munkahelyemen túl ártatlannak hangzott volna, és ezt nem közhely miatt mondtam, hanem mert te se kedves, se bátorító nem voltál.

Nem tudom mi bajod, de vezesd le máson!

2020. dec. 31. 17:42
 15/15 anonim ***** válasza:

Szokták mondani, hogy "akinek nem inge..." De ezek szerint elevenbe tapintottam.

Nem volt semmi lekezelő, vagy előítéletes ebben az egészben. Csak ezek a tények. És nem fogom még egyszer leírni részletekbe menően, mert már kétszer megtettem, hogy nem a szakmai kvalitásaid, hanem az emberi hozzáállásod alapján tudok véleményt alkotni, azt viszont bőven kifejtettem. Ez a versenyszféra, nem a családi otthon és az egyetem burka. Az a baj, hogy alapvetően olyan frázisokat hajtogatsz és próbálsz a saját igazadra formálni, amikről valójában csak másod/harmadkézből van részinformációd. Így nem is reagálnék tételesen mindenre, mert felesleges. Nem azt a pozitív megerősítést kaptad, amire számítottál, így már nem is vagy hajlandó objektíven értékelni a válaszokat.

Láttam már nem egy ilyen hozzáállású embert. Azért írtam részletesen, hogy milyen karrierútban lenne érdemes gondolkoznod. (Vagy a személyiséged tudatos fejlesztése és utána tovább lépni szakmai vonalon)

Innentől kezdve én nem koptatom a billentyűzetet, úgyis azt csinálsz, amit akarsz.

2020. dec. 31. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!