Hova vennék fel a fiamat úgy, hogy lényegében 32 éves és egy naplopó? Pár hónap munkatapasztalata van csak árufeltöltőként, mit lehetne vele kezdeni, tanfolyam, vagy csak gyári munkák jöhetnek szóba? Azt nem akarja csinálni.
A gyereked 32 éves és naplopó = te jellemezted így.
Hol a te felelősséged???
Vagy tíz évet elkéstél a munkába állításával, húsz évet a megnevelésével, és most a gyakorin siránkozol, hogy nem akar gyári munkás lenni?
Te "nevelted", te rontottad el. Engedd el a kezét, talán megembereli magát. Lehet, hogy tovább süllyed a semmittevésben, lehet, hogy dolgozni kezd, ki tudja? Felnőtt régen a kisfiad, már az ő dolga, mit kezd magával.
Te csinálhatsz bármit is, kudarc lesz a vége, amíg ő maga nem akar változtatni. Pl. betolhatod a kicsi valagát egy középszar állásba, de ha nem teljesít, pár hónap után kivágják, mint szaros macskát a hóba (bónuszként megerősíti abban a hitében, hogy nem kell neki ez). Az OKJ ugyanez csak pepitában: vagy év közben kibukik vagy év végén bukik ki, vagy átblöfföli magát a vizsgán is és lesz egy használhatatlan papírja, ami mögött szaktudás nincs.
Szerintem a kialakult helyzet két dolog kombinációja:
1. Gyönyörűen bele lehet tunyulni abba, hogy minden a segge alá van tolva. Javaslom kezdj elvárni dolgokat tőle, legalább háztartáson belül (és vedd észre, dicsérd meg, ha csinál valamit, akármilyen pici is legyen. Jutalomfalat, buksisimi).
2. Van benne egy gát, ami miatt nem tanul, illetve nem dolgozik. 32 évesen már nem fogod tudni eltoloncolni pszichológushoz, life coachhoz, karrier tanácsadóhoz, ha ő maga nem akar menni. Pedig szerintem megérne egy kört.
És maximálisan egyetértek azzal a hozzászólóval, aki azt javasolta, hogy részmunkaidőben kezdjen dolgozni. Ennyi kihagyás után részmunkaidővel is nehéz lesz visszaszokni (munkába járás, emberek, koncentráció), teljes 8 órától kibukhat.
Az utolsó utáni javaslat az, hogy próbáljatok olyan dolgokat vinni az életébe, ami sikerélményt hozhat. Ez teljesen egyén függő, hogy kinek mi válik be. Szokták javasolni a sportot, ha van a háznál kutya, cica azzal is elkezdhettek mélyebben foglalkozni (igen, közösen, nem véletlen a királyi többes), a modern társasjátékok is adnak pozitív visszaigazolást apróbb célkitűzések teljesítésével, fejlesztik a kommunikációt stb.
"Azt nem akarja csinálni"
Nem ért semmihez, de még válogat is.
26. A gyári munkát én sem csinálnám, és nem is várnám el senkitől!
Megértem, hogy sokan muszájból csinálják, hogy eltartsák a gyereküket vagy a családjukat.
De ha én egyedülálló lennék, inkább éhen halnék, mert a mindennapi monoton véget nem érő gyári munkától még a halál is jobb!
Nem akarja....??!!
Miért nem??
Nincs más választása nem tanult akkor ez maradt. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!