Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ilyenkor mi a teendő?

Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Lehet hamarosan elküldenek a jelenlegi munkahelyemről. Viszont közben (most szeptembertől) én elkezdtem egy iskolát esti tagozaton (szakma neve lényegtelen) rajtam kívül van még egy másik illető aki ugyanígy "estis" . Ez a szakma normál iskolai rendszeren belül van. Nem 2 hónapos hanem 2 éves szakma. Az a kérdésem, hogy ha elküldenek a jelenlegi munkahelyemről akkor biztosított (eü) csak úgy leszek ha bejelentkezek a munkaügyön, vagy nyilván ha keresek másik munkahelyet?

Azt, hogy lehetne megcsinálni, hogy legalább amíg a sulival nem végzek addig a tb-m biztosítva legyen? Jelenleg olyan a munkaköröm ami mellett ezt a sulit el tudnám végezni. Nincs kilátásomban olyan munkahely, munkakör ami mellett a sulit folytatni tudnám. Illetve a munkáltató támogatná-e. (A jelenlegi nem támogatja, de tudomásul vette, nem az első szakmámat szereztem így ugyanezen a munkahelyen)

(Előző szakmámat támogatta, annak a kötelezettségének eleget is tettem)

Ezt a szakmát azért akarom elvégezni mert az egészségügyi állapotom sajnos megköveteli. (szeretem is egyébként)

Ha végzek vele akkor szeretnék benne elhelyezkedni.

Ha lehet akkor kérem normális válaszokat adjanak.

Köszönöm

2020. dec. 15. 18:25
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha munkanélküli maradsz, akkor az önkormányzatnál benyújthatsz igényt, hogy fizessék a TBd szociális alapon és vegyenek közgyógy ellátásba. Ehhez felül kell vizsgálni, hogy hányan élnek veled, ha vannak rokonaid akikkel együtt élsz akkor valószínű nem adják meg, hogy fizessék akkor ők.
2020. dec. 15. 18:47
 2/3 A kérdező kommentje:
A háztartásban 4-en élünk. Apám (dolgozik), Anyám (háztartásbeli), én és autista öcsém, ő közgyógon van.
2020. dec. 15. 18:50
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom ilyen esetben megadják-e, meg kell próbálni mindenképpen. Én is mikor munkanélküli lettem felhívtam az önkormányzatot, felvázoltam a szociális helyzetem és tök normálisan tájékoztattak, hogy mire nyújtható be pályázatot.
2020. dec. 15. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!