Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Céges levelek kapcsán megírhat...

Céges levelek kapcsán megírhatom a szolgáltatónak, hogy vegye kézbe a helyesírási szótárat?

Figyelt kérdés

Csak szimpla számlázó program kötelező frissítéséről érkezett tájékoztatás, de mintha valami paraszt írta volna, elképesztően idegesítő olvasni is.

Mintha "ordibálva"írta volna vki.

Arra gondoltam, hogy válaszban megküldök egy ajánlást a helyesírási szótárról, ha már tőlük ilyen bunkó levelet kellett kapnom. Jelezve hogy személyes levél.

(Felkiáltójelek)

Részletek"

"A szankciómentes időszak alatt is használható a régi, 2.0-ás NAV formátum, aki ennél marad, úgy a magánszemélyeknek és a külföldi cégeknek kiállított számlái nem fognak bemenni a NAV-hoz! Ezeket a számlákat később sem kell pótolni!"

"Ez a levelünk egy előzetes tájékoztató levél, Önnek semmi teendője nincs még!"

"Ezt követően inaktiváljuk az Ön régi programját, .....,Önnek pedig ki kell jelentenie a NAV-nál a számlázó programot!"

#hivatalos körökben parasztok
2020. dec. 10. 10:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
8: biztos
2020. dec. 10. 11:36
 12/23 A kérdező kommentje:

Ja, hogy itt sem ismeri sacc 50% a helyesírást.

Igazából csak felidegesítettek kora reggel. De képes voltam kibírni, hogy nem írok vissza.

Úgy, ahogy volt, ezt a paraszt levelet továbbítottam minden vezetőnek.

!!!!!

2020. dec. 10. 11:39
 13/23 anonim ***** válasza:
96%
A parasztot pejoratív szóként használni elég parasztság.
2020. dec. 10. 11:41
 14/23 A kérdező kommentje:

Van erről cikk is

"5 durva hiba amit kerülj el munkahelyen"

[link]

2020. dec. 10. 11:43
 15/23 A kérdező kommentje:

13# Kívánok neked hasonló üzeneteket!:) meg mindenkinek akinek ez elmegy.

Habár gondolom ehhez a stílushoz vagytok szokva alapból.

2020. dec. 10. 11:45
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Na hallod, neked még nem volt stresszes munkakapcsolatod ha ezen így felszívod magad. :D

Ezt nem degradálásból mondom, egyszer nekem is volt olyan vendorom akitől az arcomat téptem és egy hibát vétettem, aminél a Managing Director írt nekem egy olyan levelet, de olyat, hogy egyből jött a vezetőm, hogy szerződést bontunk velük szóval sejtheted milyen hangvételű lehetett a levél... Ez meg sem közelíti azt. Ez nekem olyan benyomást kelt, hogy valószínű egy idősebb ember írhatta és biztosra akart menni, hogy minden partner megkapja az új változásokkal kapcsolatban az információkat. Kicsit szájbarágós, de hidd el, sajnos van akivel ilyennek kell lenni és a levél alapján ez szerintem nem csak neked lett kiküldve, hanem minden partnerüknek.

2020. dec. 10. 14:00
 17/23 A kérdező kommentje:

Nálunk is volt már hasonlók miatt szerződésbontás.

Habár azon pont nem szívtam fel magam valahogy. Telefonban beszélt a (külsős)könyvelőira méltatlan hangnemben velem, fent kérdezték, hogy sikerült akkor elintézni velük, ami kell? (Teljesen másról értekeztünk amúgy, ez csak egy mellékes kérdés volt)

Én csak egy mondatban épphogy megemlítettem, hogy nem és nem várt hangnemmel egyetemben volt sikertelen, másnap már bontották is velük a szerződést.

A főkönyvelő még kapálózott egy kicsit, bocsánatkérésekkel, hogy de sok az ügyfelük, de ezt betutták annak csak, hogy legalább méltón tud távozni.

A fenti szolgáltatóval csak én állok közvetlen kapcsolatban, a cégeknek (akik ek viszem az ügyeit és továbbítanák nekem a hasonlókat)nem küldte meg, egyedül voltam címzett.

De legyőztem magam, és illedelmesen nem reagáltam.

2020. dec. 10. 15:28
 18/23 A kérdező kommentje:
*könyvelőiroda
2020. dec. 10. 15:29
 19/23 A kérdező kommentje:
*betudták:)
2020. dec. 10. 15:31
 20/23 A kérdező kommentje:

*ha ez körlevél, plàne odafigyelhetnének.

Köszi, túltettem magam rajta

2020. dec. 10. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!