Mit csináljak, ha utál a főnököm? (első munkahely)
Elkezdtem dolgozni egy cégnél, mint gyakornok (egyetem mellett). Nem arra számítottam, hogy mindenki hanyatt esik tőlem és önálló ügyeket kapok, mert tudom, hogy a ranglétra alján vagyok. De van egy másik lány is, aki kicsivel utánam kezdett és ő konkrétan már kapott önálló feladatokat, és utána mondta a főnökünk, hogy akkor ez az ügy maradjon is már nála, vigye ő tovább. Pedig mindent tőlem kérdez, hogy mit hogy csináljon, jó-e, amit írt, csinált, szóval nem is azért, mert annyival jobb lenne nálam... Na mindegy, erről nem ő tehet.
Viszont én rendre olyan feladatokat kapok, hogy menjek el ide-oda (pl. postára), kérjem ki valahonnan a papírokat, menjek el ebédért, vegyek kávét, teát az iroda konyhájába, stb. Tehát a munkaidőm 80%-át én rohangálással, várakozással töltöm. Úgy, hogy 2 db titkárnő is van bent.
Meg sokszor ha beszélek hozzá, mintha nem is figyelne rám, volt, hogy a mondatom közepén felvette a telefonját és elkezdett beszélgetni, én meg ott álltam 5 percig, mint egy fa. Minden hónapban van "csapatépítő" buli/vacsora és eddig háromszor voltam, mindenki tök oldott, jó kedvű, ő ott is úgy csinál, mintha ott sem lennék.
Beszéltem már erről egy munkatársammal, ő is azt mondta, hogy nem érti ezt, mert amúgy mindenkivel közvetlen szokott lenni.
Szerintetek mit csináljak?
Annyira örültem, hogy felvettek, de már gyomorideggel megyek be nap, mint nap.
Az a baj, hogy az egyetemen is tanít óraadóként, így veszekedni nem akarok vele. Mert a végén a tanszéken is szívatnának.
Joggyakornok vagyok. Még a nyáron jelentkeztem, hogy leigazolják a kötelező gyakorlatomat, utána mondták, hogy esetleg maradhatnék állandóra.
A másik lány beadványokat ír/szerkeszt, szerződéseket ír, vagy készít elő stb.
Elhiszem, hogy azokat a feladatokat is el kell végezni, amiket én csinálok. Nem is esik le ettől a gyűrű az ujjamról. Csak nem ezért tanulok, meg nem is erre jelentkeztem.
Hát igen, a belterjes jogász világ...
Itt nem nagyon fogsz sehova jutni valamiért.
Hogy mi a konkrét ok, azt nem tudni, lehet csak valami csípi az ember szemét rajtad, veled szemben. Ha megvan a kötelező gyakorlat, mondj fel, keress mást
De tényleg nem tudom, hogy micsoda, vagy mi baja van velem.
Általában az emberek kedvelnek, vagy legalábbis nem így viselkednek velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!