Hogy lehetne munkahelyen magázódó úri dámákat betörni, akik juszt se hajlandóak a kollégáikkal tegeződni?
Ha tényleg működik ez a "közös csapat egy család" elv, akkor holnap menj be az igazgatóhoz és mond azt: "hé öreg adjál már egy kis lóvét, mert porzik az audim tankja", és vasaltad ki a könyvelők főnökasszonyával az ingedet.
Tudod, viselkedj csak úgy "otthonosan". ;)
eddig minden munkahelyemen tegeződés volt, az is igaz, hogy mindig is multiban dolgoztam, és ilyen helyeken alap.
de pl. ami furcsa hogy csak a kollégáinkat (párezer ember) tegezzük, de a takarító személyzetet, a portásokat nem, hiába ugyanott vannak, de mégse kollégák.
a kérdést illetően, én pont a tegeződést érzem lenézésnek, ha idegentől jön. nem adja meg a tiszteletet, úgy érzem. pláne, ha idegen férfi tegez le.
Először válaszolnék 2 kommentedre. A 24-re azt hogy majd rájössz ha idősebb leszel hogy mind fogaskerekek vagyunk és mikor elmegyünk nyugdíjba már régen meglesz a helyettesünk mivel nem vagyunk nélkülözhetetlenek. 31-re pedig azt, hogy a munkahely nem család. Miért lenne az?
Ettől függetlenül az a véleményem amivel most nem leszek népszerű, mert a munkahelyen szerintem is kevesebb a feszültség ha tegeződnek a kollégák.
Tegeződve is meg lehet adni a tiszteletet. A tegeződést nem barátságot jelent, és nem azt hogy megbeszélhetjük a magánéletünket. Én egy munkahelyen se szerettem kibeszélnek a magánéletemet. De lehet bármi másról beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!