Aki okirathamisítással hamis diplomával lebukik a munkahelyén, az hogy maradhat ott beosztásban, ha az okirat a munkakör betöltésének feltétele?
Ezt rakja már össze nekem valaki! Egy ember egy munkahelyre diplomát igénylő állásba kerül felvételre, és évekig ott dolgozik. Majd valaki feldobja őt, a hatóság vizsgálatot indít, és kiderül a diploma, amivel felvették, hamis.
Egyből büntetőfeljelentés születik, és indul a büntetőügy okirathamisítás miatt. Ennek mi lesz a vége (sanszosan börtön) azt még nem tudni.
De azt már tudni hogy a diploma, amivel betölti az állást, az hamis. Vagyis nincs joga betölteni az állást.
Mégsem rúgják ki, mégsem mentik fel az állásából. A munkáltató azt mondja, a büntetőügyhoz neki nincs köze, az majd az ügyészség dolga lesz.
Na de ahhogy van köze hogy diplomát igénylő állásban hamis papírral = diploma nélkül van valaki!
Ezt össze tudja nekem valaki rakni?
" Jogszabályi kötelezettség,"
Az. Ne menjen a szerecsen-mosdatás meg a kimagyarázás.
meg eleve az is kérdés akármilyen munkakörben is ki alkalmaz egy köztörvényes csalót. Még wc-t pucolni se maradhatna normális helyen ezek után.
Diploma ahhoz kell, hogy kozel kerulj a tuzhoz … de ha mar te is a tabortuz korul ucsorogsz, onnantól mar nem a diplomad alapjan itelnek meg, hanem a tetteid alapjan.
Valoszinu a munkajaval megvannak elégedve.
De van egy masik lehetoseg is: a sok ev alatt lehet tovabkepezte magat es szerzett egy magasabb szintu vegzettseget. Akkor a diploma mar siman mehet a kukaba.
"Eleve hülyeség végzettséghez kötni a munkák nagy többségét"
Ember. JOGSZABÁLY KÖTI az adott munkakör betöltését diplomához. A cégnek NINCS JOGA ettől eltekinteni. Nem dönthet így hogy nála ezt a munkát diploma nélküli is végezheti mert NINCS JOGA ÍGY DÖNTENI.
Stimmt? Van még kérdés erről a kapitálisan barom kijelentésedről?
én nem dönthetek úgy hogy nyitok egy könyvelőirodát és alkalmazom hozzáértő Gizikét akinek nincs meg a mérlegképes végzettsége. Nincs jogom így dönteni ha ezt megteszem én, a főnök is börtönbe kerülhetek. Akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!