Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan lehet bejutni a menőbb...

Hogyan lehet bejutni a menőbb újságokhoz újságírónak?

Figyelt kérdés
24.hu-ra, Telexre, 444-re gondolok. Milyen végzettség, tapasztalat kell, milyen embertípust keresnek?

2020. okt. 8. 20:03
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Én azt olvastam hogy ezek "bennfentes" helyek, csak tagoknak. Szerintem max úgy lehet külsősnek esélye ha sokat és jókat ír, amik népszerűen pl facebookon vagy blogot vezet, és akkor egy ottani szerkesztő véletlenül rátalál és megtetszik az írása, és meghívja
2020. okt. 8. 20:11
 2/7 anonim ***** válasza:
19%
Ezek menő újságok?
2020. okt. 8. 20:15
 3/7 A kérdező kommentje:
2-es, szerintem igen, de alapvetően nem ízlésről szeretnék beszélgetni. Ajánlom a legtöbb sajtópert elvesztett Origót :D
2020. okt. 8. 20:21
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Verebekre nemigen szokás lövöldözni. :)
2020. okt. 8. 20:39
 5/7 A kérdező kommentje:
1-es, mi az, hogy csak tagoknak?
2020. okt. 8. 21:01
 6/7 anonim ***** válasza:
51%

1., ez igy hulyeseg.

Regi Index-rol (a mostani fideszesrol nem nyilatkoznek) elso kezbol van tapasztalatom, nem kell “meghivo”, siman lehetett jelentkezni akar gyakornoknak is (evi 5-6 gyakornok siman megfordult ott).

De mint minden szakmaban, ujsagirokent is azzal kezdodik az interju (sot, a kivalasztas), hogy mutasd, mihez ertesz, mit csinaltal. Vegzettseg nem erdekes, ha tudsz cikket irni. (Nyilvan valoszinuleg azert segit benne, ha tanultad is.)

24.hu, 444, ezeknel csak ismerosok, kollegak dolgoztak, de ugyanez a logika.

(Amugy nem hiszem, hogy letezne olyan ujsag, ahova ne lehetne jelentkezni es ha megugrod a levet, ne vennenek fel. Az mar ujsagtol fugg, hogy ez a lec milyen magasan van. De ez minden teruleten igy van, nem csak ujsagirasnal.)

Telex specifikus, most indult, ott szerintem a kozeljovoben nem lesz ujabb felvetel.

Rudika, az index visszaesesevel a 24.hu a legnagyobb, az origo meg a 40% koruli freemail-exit vasarolt forgalmaval sem tudja megkozeliteni, ha pedig azt nem szamoljuk (mert az oldalon eltoltott ido nem haladja meg a 15 masodpercet, igy az engagment erteke kb 0), akkor bizony mar a 444-hvg szintjen mozog.

Ehhez kepest toronymagasan o (illetve a hozza hasonlo, de kisebb) propagandalapok kaptak a legtobb birosagi buntetest, ilyen 50-1 aranyban.

2020. okt. 9. 13:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha nincs épp yakornoki program, akkor ismerkedj össze a szerkesztőkkel, újságírókkal, illetve költözz Budapestre.

Ott kell lenni szemelőtt, úgy könnyebb.

2020. okt. 9. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!