Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért azok vannak vezető...

Miért azok vannak vezető pozícióban, akiknek sokkal alacsonyabb képzettségük van a beosztottaiknál? Nem ciki ez?

Figyelt kérdés
Multiban dolgozom és ezt tapasztalom. Nagyon gáznak tartom, hogy az új belépőktől mindent elvárnak (beszélj legalább 6 nyelven, legyen PhD-d, stb), ők meg anno egy mucsaröcsögei főiskolából egyenesen idekerültek, mert akkor felszívta őket a piac.
2020. szept. 29. 14:06
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Aha mert aki jól beszél nyelveket az biztos hogy szakmailag nulla. Gondolom a szakmunkásképzőnél te se jutottál tovább :)
2020. szept. 29. 16:26
 12/15 Micimacko67 ***** válasza:
50%

Na igen...

Aki CSAK szakmunkás az már csak buta és maradi lehet...

Egyébként szereztem két diplomát...meg mellé még kb 30 évnyi tapasztalatot...

Igaz az egyik diplomát még az átkosban...egy mucsaröcsögei főiskolán..

2020. szept. 29. 18:09
 13/15 anonim ***** válasza:
38%

Én ugyanezeket tapasztalom, igaz más téren mint te. Sajnos több oka van és sajnos nem túl jók.

Vezető beosztású emberek általában nem túl becsületes, nem túl szorgalmas nem túl intelligens egyének. A felettesük seggét kicsókolták azért, hogy ott lehessenek ahol vannak. Vezető pozíció számukra = kevesebb munka több pénz. Az igazi munkát amihez tényleg kell hozzáértés és erőfeszítés azt a beosztottak végzik.

Hogy a felettesek részéről miért pont ezek kellettek?

Mert bennük bíznak, hogy hogy is mondjam, egyest-mást nem tagadnak meg vagy kotyognak ki és itt nem túl szép dolgokra gondolok. Sajnos ahogy egyre feljebb jutsz a ranglétrán egyre mocskosabbá válik a helyzet. Ilyen dolgokra gondolok itt, hogy korrupció, a beosztottak kihasználása... ez utóbbiról a beosztottaknak fogalmuk sincs legtöbbször. Nekem egyszer konkrétan ideges lett a főnök mikor megtudta, hogy azon gondolkozom, hogy felettem, hogy működnek a dolgok. A beosztott csak dolgozzon ne gondolkozzon. Azt hiszem ezzel meg is válaszoltam a kérdésedet.

2020. szept. 29. 18:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, apámat hozhatnám példának a nyelvtudás hiányára. A saját szakmájában kevés a jó szakember, két diplomát szerzett munka mellett, meg egyéb képesítéseket, viszont fiatalon még oroszul tanult, és nem igyekezte behozni más nyelvekben a lemaradását, nem erre fókuszált. Szakmailag annyira elismert, és olyan alapos a tudása, hogy még most nyugdíjasan is kikérik a szakvéleményét, és készek tolmácsot is állítani mellé.
2020. szept. 29. 20:30
 15/15 anonim ***** válasza:
56%

Engem nem zavarna az se, ha a főnökömnek 8 általánosa lenne. Leginkább azért nem, mert amit ő csinál, arra vagy születni kell tudásilag vagy egy jó családba kell beszületni vagy jókor kell lenni jó helyen, ergó szerencse kell hozzá. Viszont amit én csinálok, ahhoz "csak" tanulni kell pár évet, szóval nincs benne nagy szerencse faktor. Meg nem kell mással foglalkozni, mert mindig lesz nálad jobb vagy szerencsésebb, neked a saját helyzetedben kell példákat keresned. Szóval ha egy nagyon jó kereset amit elérthetsz a szakmádban itthon, az pl 700ezer forint és te keresel 500ezret, akkor örülj neki és küzdj tovább, ne pedig azzal foglalkozz, hogy Pista a tulajdonos barátja 4milliót tesz zsebre havonta. Te okosabb vagy nála, az emberek nem szidnak a hátad mögött és van egy nagyon fain fizetésed, kell ennél több?

Főnök szemszögből meg kit érdekel ha okosabbak az alkalmazottak, mikor te négyszer annyit keresel és te szavad a szent.

2020. szept. 30. 03:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!