Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ahol a munka angolul történik...

Ahol a munka angolul történik mennyire számít a kiejtés?

Figyelt kérdés

Pl. angol nyelvű helpdesk, ügyfélszolgálat stb.

Én folyamatosan tudok beszélni de a kiejtésem nagyon rossz.

2020. szept. 20. 22:09
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Akcentus az nem gond, a probléma akkor kezdődik ha nem értik meg amit mondasz
2020. szept. 20. 22:13
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Amíg a másikak megértik, addig nem nagy baj, de azért nem ártana, ha megpróbálnád javítani a kiejtésedet.
2020. szept. 20. 22:20
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Nem számít, hogy milyen a kiejtésed. A világon több száz féle angol akcentus és dialektus létezik, az anyanyelvi beszélők között is. Van, hogy ők sem értik meg egymást, például én a skótokat az istennek se tudom rendesen megérteni, pedig kétnyelvű vagyok, apukám angol anyanyelvű, anyukám magyar.
2020. szept. 20. 22:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az érthetőség azért fontos ezeknél a munkáknál.
2020. szept. 20. 23:01
 5/7 anonim ***** válasza:
19%

Pont itt gyakorlatilag alkalmatlan az, akit nem ertenek. Az anyanyelvi szinten beszelok akcentusa mas, nemcsak ismerik oket, de minden hangsuly jo helyen van, es minden furcsasag ellenere kovetkezetesen beszelnek.

Bocs.

2020. szept. 20. 23:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Az a vicces ebben, hogy sokszor pont az anyanyelvi beszélőket nem értik meg, mert ők ösztönösen beszélnek.

Itt van egy nagyon jó gyűjtemény ebből, példákkal:

https://www.youtube.com/c/LearnEnglishWithTVSeries/videos

2020. szept. 21. 00:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Amíg érthető a kiejtésed, addig nem probléma. Mindenesetre gyakorolj, nézz brit, skót, ír-északír dolgokat (vannak tök vicces sorozatok például), szokja a füled, mert azt megérteni kihívás lesz.
2020. szept. 21. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!