Ahol a munka angolul történik mennyire számít a kiejtés?
Figyelt kérdés
Pl. angol nyelvű helpdesk, ügyfélszolgálat stb.
Én folyamatosan tudok beszélni de a kiejtésem nagyon rossz.
2020. szept. 20. 22:09
1/7 anonim válasza:
Akcentus az nem gond, a probléma akkor kezdődik ha nem értik meg amit mondasz
2/7 anonim válasza:
Amíg a másikak megértik, addig nem nagy baj, de azért nem ártana, ha megpróbálnád javítani a kiejtésedet.
3/7 anonim válasza:
Nem számít, hogy milyen a kiejtésed. A világon több száz féle angol akcentus és dialektus létezik, az anyanyelvi beszélők között is. Van, hogy ők sem értik meg egymást, például én a skótokat az istennek se tudom rendesen megérteni, pedig kétnyelvű vagyok, apukám angol anyanyelvű, anyukám magyar.
4/7 anonim válasza:
Az érthetőség azért fontos ezeknél a munkáknál.
5/7 anonim válasza:
Pont itt gyakorlatilag alkalmatlan az, akit nem ertenek. Az anyanyelvi szinten beszelok akcentusa mas, nemcsak ismerik oket, de minden hangsuly jo helyen van, es minden furcsasag ellenere kovetkezetesen beszelnek.
Bocs.
6/7 anonim válasza:
Az a vicces ebben, hogy sokszor pont az anyanyelvi beszélőket nem értik meg, mert ők ösztönösen beszélnek.
Itt van egy nagyon jó gyűjtemény ebből, példákkal:
7/7 anonim válasza:
Amíg érthető a kiejtésed, addig nem probléma. Mindenesetre gyakorolj, nézz brit, skót, ír-északír dolgokat (vannak tök vicces sorozatok például), szokja a füled, mert azt megérteni kihívás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!