Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Bunkóság lenne erre megkérni...

Bunkóság lenne erre megkérni a portást?

Figyelt kérdés

Egy nagy cégnél dolgozom, ahol a kapunál portaszolgálat van, ő szokta átvenni a céges dolgokat a postástól és ő engedi be a kamionokat a telepre.

Én munka mellett maszekolni is szoktam használt árukkal, így elég nagy a csomagforgalom nálunk. Eddig a párom vette át a csomagokat a vállalkozásánál, de most úgy alakult, hogy be kellett zárnia és beosztott lett. Az új munkahelyén egyelőre nem akar próbaidősként ebből problémát csinálni, ezért más megoldást kell találnunk.

Azt találtam ki, hogy a portásunkat megbízom, hogy vegye át a csomagjaimat, esetleg pénzt is hagynék ott neki, ha utánvétes lenne a csomag és akkor oda intézném mindig.

Szerintetek ez így bunkóság lenne? Végülis ő azért van ott, hogy a szállítókat és ügyfeleket rendezze, ha úgy nézem, akkor ez is a munkája része, csak azt az egy postai csomagot most nem a cég számára fogja átvenni. Egyébként jóban vagyunk, de nem szeretném kihasználni emberileg, ezért nem tudom, hogy ez így bunkóság lenne-e vagy sem. Esetleg adjak neki ezért egy jelképes összeget?

2020. szept. 19. 23:33
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
96%
Tévedsz. Nem a dolgozók csomagjainak átvétele tartozik a munkakorehez, hanem a vállalathoz érkező csomagoké. Tehát, újra, 3x is, nem ez a feladata!
2020. szept. 19. 23:53
 12/32 A kérdező kommentje:

#3: Köszönöm. Nyilván illedelmesen tervezem megkérni.

#4: Ha én veszem át, akkor meg kell szakítanom a munkámat, kimennem érte, majd nem tudnám hova rakni a csomagot. A portán viszont van egy külön hely, csak az átvett csomagoknak, oda elfér, tehát ugyanaz történne, mintha ő venné át egyből. Ezen kívül, van hogy telephelyen kívül vagyok, olyankor nem fogok tudni "kimenni" érte.

#6: A főnökömet nem érdekli, mert nem okoz kárt a cégnek, azt mondta beszéljem meg vele.

2020. szept. 19. 23:53
 13/32 anonim ***** válasza:
95%
Gondolom a feleséged szivesen fogadja a TE szerelmes közelitéseidet. De ebböl arra következtetni, hogy a szerelmes közelitéseket mástol is szivesen kell fogadnia azért elég meredek!!! (VÖ: portás ... csomag)
2020. szept. 19. 23:55
 14/32 anonim ***** válasza:
96%
Én nem vállalnék a portás helyében felelősséget a te csomadjaidert.es ha törött, vagy hiányos lesz egyik másik???
2020. szept. 19. 23:56
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Beszéljétek csak meg a portással, hogy innentől kezdve ne is kapjon fizetést, csak valami jelképes összeget, mert innentől kezdve majd a többi alkalmazott csomagját fogja átvenni. Mert hát egyébként is ezt csinálja.
2020. szept. 19. 23:59
 16/32 A kérdező kommentje:

#11: Értsd meg, ez egy telephely. Van vagy 5 különböző cég a telepen belül. Maga a cégek is fizetnek azért, hogy legyen portaszolgálata telepnek. Miben más ez, mintha én is megkérném rá, hogy vegyen át egy b.szos csomagot? Nem arról van szó, hogy odarendelek egy kamionnyi árút és elmegy vele a fél nap.

#9: Van egy átmeneti helyiség a portán belül, ott tudja tárolni nap végéig. Ha törött, akkor törött, nem érdekel. Ezek használt holmik, eleve azért veszem meg őket, hogy felújítsam.

2020. szept. 19. 23:59
 17/32 anonim ***** válasza:
95%
Inkább a nagyképűseged a gond. Ha szimpi vagy a portasnak, nyilván ingyen is megteszi, ha nem, akkor pénz ellenében sem. Hajrá, kérdezz rá.
2020. szept. 20. 00:04
 18/32 anonim ***** válasza:
95%
Ez már nem az a mennyiség, amivel korrekt lenne megkérni, úgyhogy sztem felejtős. Miért nem nyitsz egy postafiókot a postán és akkor oda küldhetnéd a csomagjaidat, munka után pedig fel tudod venni.
2020. szept. 20. 00:06
 19/32 A kérdező kommentje:
#18: Na ezt megnézem, köszi! A postafiókba lehet csomagokat is fogadni? Futárszolgálat is tehet be oda csomagot? A posta.hu nem működik, bocs a kérdésért...
2020. szept. 20. 00:11
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom igen, mind a két kérdésedre. Sajnos a részleteket nem ismerem annyira, de vedd fel a kapcsolatot a postával, vállalkozóként biztos van rá megoldás, gondolom ha csomagot is kell tárolni, akkor más a díjszabás.

Az is eszembe jutott kozben, hogyha már posta, akkor csomagautomataba is kérheted, persze ez attól függ, mekkora cuccról van szó.

2020. szept. 20. 00:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!