Titeket pályakezdőként hány helyről utasítottak el, mielőtt találtatok munkát?
2 technikusim, illetve egy középfokú (német) nyelvvizsgám van, mégse akarnak sehova se felvenni. Az utóbbi kb. 2 hónapban, mióta elkezdtem munkát keresni, nem találtam még a megyémben sem olyan álláshirdetést, ami a szakmámhoz kapcsolódna, ezért kínomban már irodai asszisztensnek, kasszásnak meg cukrászsegédnek is jelentkeztem, de sehonnan nem is jeleztek vissza (ezek közül az utolsó helyre 2 heze jelentkeztem). Végül kb. egy hete kiraktak egy álláshirdetést, ahova pont a technikusim kellett volna és mindenem megvolt hozzá, még elég közel is lakok a helyhez, mégis pár nappal később visszaírtak, hogy más jelentkezőkkel folytatják a keresést...
Miért nem akarnak felvenni sehova? Csak én vagyok ennyire selejt? Mondjuk az előző évben egyetemre jártam, de végül ott hagytam és az önéletrajzomba a "Tanulmányok" részbe nem írtam bele, mert azt hittem, oda csak a befejezett tanulmányokat szokták írni és hülyén nézne ki, ha odaírnám, hogy XY szakra jártam (de amúgy csak 1 évig). Ehelyett csak a "Magamról" részben említettem meg, hogy 1 évig errek a karnak annak a szakára jártam, de a 2. félév után befejztem ott a tanulmányomat. Lehet, emiatt utasítanak el mindenhonnan, mert nem olvassák el azt a részt és azt hiszik, az elmúlt 1 évben csak vegetáltam? Illetve tudom, hülyén hangzik, de az iskolás éveim alatt végig zaklattak a kinézetem miatt és a rólam készült képek alapján ha nem ismerném magam, én is azt hinném, valami... bajom van. Lehet, a kinézetem az oka? Vagy ez normális és pályakezdőként mást is ilyen nehezen talál munkát (amit amúgy kétlek)?
22L
Eddig vagy 40 helyre jelentkeztem, és semmi.
Igaz, gyakornoki állást keresek
20F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!