Szerintetek mit jelent a családbarát munkahely?
Sziasztok!
Épp állásajánlatokat nézegetek és voltam is pár interjún és úgy veszem észre, hogy újabban egyre divatosabbak a "családbaràt munkahelyek".
A legutóbbi hely is az volt ahol voltam, de sajnos kitört belőlem a nevetés (nyilván oda nem vesznek fel). Szóval: fizetett túlóra, havi 1x céges csapatépítő ivászat és kaja valami étteremben, félévente meg van 1 3 napos csapatépítő valahol valami hotelban.
Ez lenne a családbarát munkahely? Nem tértünk ki a részletekre, de ha 7 napból 5-öt, napi 8 órában nézem a kollégáim fejét, akkor mégis ki a franc kíváncsi rájuk havi 1x péntek esténként, plusz még töltsek el velük 3 napokat reggel-este.
Vannak barátaim, van férjem, van családom, ha utazni és szórakozni akarok, akkor velük megyek el, ahogy mindig. A kollégákkal (bár általában jóban vagyok) kényszerből vagyunk összezárva, sokukkal ha nem dolgoznánk 1 helyen szóba sem állnék. Nem értem minek ezt erőltetni.
Szóval: nektek mit jelent a családbarát munkahely?
Én értelmezésemben ahol rugalmasan kezelik a munkabeosztást. Ha pl beteg a gyerek, nem kell térden csúszva könyörögni a szabiért és az se tragédia ha néha 10 percet kêsek vagy előbb kell mennem, amit másnap ledolgozok.
Nyilván ezt emberi keretek között, valaki a gyereket indoknak használja a lógásra, ilyen embert nem szabad alkalmazni.
Az általad leírt munkahely pont hogy a családbarát ellentéte, de még csak nem is emberbarát. Csomó plusz felesleges program, az ilyen csapatépítő tréningeken én pl csak az egyre ragadó feszültséget érzem hogy mennék már haza.
Világgá mennék ilyen állandó csapatépítéstől... pedig én határozottan kedvelem a kollégáimat, nyitott vagyok bármikr hogy üljünk össze, menjünk el vacsorázni, menjünk el meginni valamit, na de ilyen több napos banzájokra kinek van ideje meg kedve?? :D
Az én értelmezésemben egy családbarát hely rugalmas munkaidővel, lehetőség szerint home office lehetőséggel, iskolakezdési/nyaralási támogatással, ilyesmikkel tudna családbaráttá válni.
A kollégákkal tivornyázás nem tudom hogy jön a családhoz.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!