Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Teljesen tanácstalan vagyok...

Teljesen tanácstalan vagyok abban hogy mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Teljesen tanácstalan vagyok munkaügyben. Előttem áll kettő lehetőség. Nemsokára kezdek egy villanyszerelő képzést és a képzés ideje alatt is ebben szeretnék dolgozni illetve pár éven belül vállalkozás a cél. Viszont ahogy a mai világban semmi így ez ez sem biztos.Tehát elég nagy rizikót vállalnék de viszont vállalkozóként elég jól keresnék. A másik lehetőség pedig az hogy mivel győri vagyok ezért kijárnék Ausztriába dolgozni és fixen 1000 €-t el tudnék rakni havonta. Pár éven belül saját házam is lehetne. Megmondom őszintén ez jóval biztosabbnak tűnik. Mert mire odaérek hogy vállalkozást nyissak már jó pár 1000 euróm meglenne takarítva. És mint írtam ez a vállalkozás vagy bejön vagy nem. Szóval ti mit választanátok? Feladnátok a biztosat a bizonytalanért?

2020. szept. 13. 19:25
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

Egy életen át járná ki mosogatni Ausztriába?

Ne csak a pénz motiváljon, próbáld azt is elképzelni, hogy milyen életet szeretnél és az egyik vagy a másik opció hogyan befolyásolná azt. Mert az 1000 euró vagány de mi van ha lesz családod, bele fog férni nap szinten 2-3 óra utazgatás?

Ugyanakkor még ha Ausztria mellett is döntesz a villanyszerelői képzést végezd el, mert azzal is több vagy és esetleg majd a munkahelyeden is tudod hasznosítani.

2020. szept. 13. 19:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát azt mindenképp befejezem. Maximum kijárok villanyszerelőként dolgozni
2020. szept. 13. 19:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha vállalkozást szeretnél, és villanyszerelőként szeretnél dolgozni, akkor mindenképp próbáld meg. Én sok évig dolgoztam olyan helyen, amit nem akartam csinálni, de jól fizetett, és nagyon felőröli az embert hosszú távon. Inkább vágj bele, meglátod mi lesz, ha nem jön össze, az ausztriai munka még akkor is szóba jöhet.
2020. szept. 13. 20:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Ez igaz csak akkor már jópár évet vesztettem
2020. szept. 13. 20:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem villanyszerelőként, ha nem is azonnal, de be fog indulni a vállalkozásod. Én azt látom magam körül, hogy mindenki lepkehálóval fogdossa a jó szakembereket, heteket vár rá, akármilyen munkáról is legyen szó, és nem kevés pénzeket kérhet el valaki, ha tényleg ért ahhoz, amit csinál. Ha műkörmösnek készülnél, vagy fodrásznak, abban nagyobb rizikót látnék, mint a villanyszerelésben. Én a helyedben belevágnék :)
2020. szept. 13. 21:14
 6/7 A kérdező kommentje:
Én is azt hallom mindenhonnan hogy hatalmas a szakemberhiány. Viszont vannak villanyszerelő ismerőseim és egyik sem él olyan fényűzően belőle
2020. szept. 13. 22:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy rövid távon úgy tűnik sokat keresnél, de egyátalán nem olyan biztos az a kinti munkahely, pláne most átjárni.

Villanyszerelőre meg mindig szükség lesz és csak annyit kell tenned, hogy megbízható megbízható legyél és minőséget adj ki a kezedből

2020. szept. 13. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!