Megmondanátok a főnöknek, hogy ne rakjon be a nem dolgozó kollégával dolgozni ameddig meg nem tanulja mit jelent kollégának lenni és mi a kollegialitás?
Figyelt kérdés
Ezt pont ilyen szavakkal.Múltkor már mondtam neki ne rakjon be vele dolgozni,mert nem dolgozik és lusta. Mikor ketten dolgoztunk minden rám hárult úgy kellett neki osztogatni a feladatokat,mert nem igazán vett részt a munkában. Meg még a duzzogását,szitkozását is amit magában mormogott hallgatni kellett és csak elvette a kedvemet a munkától.Úgy látom a főnökasszony figyelembe vette amit kértem.Most olyan gond van,hogy nehezen tudja ebben a hónapban a szombati napokat megszervezni ki kivel dolgozzon,mert a rész munkaidős munkás most nem jönni. De kérni fogom megint ezzel az alakkal ne rakjon be dolgozni nem fogom a hátamon hordozni a lajhár kollégát mert nehéz teher. A főnöknő meg tehet a viselkedéséről mert túl lágy.Mostmár felébredt kicsit ő is, figyelmeztette is a kollégát nem olyan régen bár ezt nem ártana többször is figyelmeztetni.2020. szept. 3. 20:27
1/11 anonim válasza:
Nálunk is van ilyen. Akkor dolgozik, ha ez a főnöknek imponál.
2/11 anonim válasza:
Nagy baj, ha a kollégád lusta, de mivel most csak kezdő, lehetséges hogy nem tud önállóan dolgozni. Kérdezd meg tőle, miért nem dolgozik, elakadt-e valamiben, miben.
Aztán segíts neki, mert tapasztaltabb vagy.
Ha nem használ a szép szó, említsd meg neki, hogy kidobják őt. Bizonyára még próbaidős, tehát vigyázzon.
3/11 A kérdező kommentje:
Ha a főnök egy-két órával később jön reggel és ketten vagyunk akkor azért csinálja. Amikor közeleg az idő hogy beér a főnöknő akkor lehalkítja a zenét,igyekszik jobban elfoglalni magát.De sokáig nem így volt. Azért vannak még lógós pillanatai tegnap volt munka és amikor a telefont nyomogatta szóltam ,hogy valakinek megkellene csinálni egy analízist és akkor elment megcsinálni.
2020. szept. 3. 20:48
4/11 anonim válasza:
Nálam ez szakítást jelent a kedves munkahellyel, mit gondolnak mégis, hogy két ember helyett fogok dolgozni egy fizetésért? Nálam ez már alapból váló ok, bár mondjuk enyhén radikális vagyok és nem túl magas a toleranciaküszöböm. Mi az, hogy nem dolgozik, akkor miért nem rúgják ki? A teremburáját, a csókos semmittevő...
5/11 A kérdező kommentje:
2-es féléve van itt:-)És annyi idő alatt a kompjuter programot se tudta rendesen elsajátítani. Kb.egy hónapja dolgozgat rajta,de túlzás lenne azt állítani,hogy tud rajts dolgozni:-)Sok mindenre tett kijelentéseket,hogy őt az nem érdekli.Szemtelen is ilyen szinten finom módon. Szerinte ő egy munkaterületre lett felvéve de ha csak abból állna a munkája az nem sokat tenne ki a munkaidobol és neki az felelne meg a másik meg dolgozzon...ez nem nagy cég itt nincs olyan,hogy pl.én vagyok a futár és nincs más feladatom.
2020. szept. 3. 20:55
6/11 A kérdező kommentje:
4-es ismerőse a főnöknőnek de már ő is látja,hogy erre nem lehet számítani ha sok a munka.Volt is nézeteltérésük mert kért több pénzt azt mondta neki lehet,de csak akkor ha dolgozik és végzi mindazt amit a többiek is.
2020. szept. 3. 20:58
7/11 anonim válasza:
Ki protezsálta a céghez?
Maga a pápa? Aligha.
Megmondani a főnökasszonynak, hogy vagy ő, vagy Ti mentek el a cégtől.
Válasszon.
8/11 A kérdező kommentje:
Protezsálta ő saját magát. Felmondott az előző munkahelyén,hogy megy Dubaiba,de közbe jött a korona...közben eljött pár hétre a mi városunkba mert ott van az élettársa. És mivel a főnökömmel azelőtt munka folytán itt-ott együttműködtek tudta,hogy a főnöknőm pár hónappal azelőtt saját vállalkozást indított.Így szólt neki betud segíteni egy-két dologban.Ez eredetileg pár hét lett volna,de itt ragadt...közben szerződése is lett de a munka végzést nem igazán bővítette...utána én felléptem, először neki célozgattam nem túl barátságosan,utána szóltam a főnöknőnek is így mostmár ahhoz képest amit csinált többet dolgozik,de a tudása nem bővül. Már arra is gondoltam ez a Dubaiozas csak csali duma volt hogy eljön bedolgozni pár hétre,hogy bekösse magát a céghez hátha majd így őt megszokjuk,hogy ő ilyen jopofizos,nem dolgozó és ez majd el lesz nézve...csak ez nem teljesen így lett.
2020. szept. 3. 21:54
9/11 anonim válasza:
Persze. Sőt, rendszeresen szoktam neki szólni, hogy azt a hülyét/lustát ne küldje hozzám, mert úgyis elzavarom. Nálam mindenki egy esélyt kap, ha nem akar, vagy tud dolgozni, akkor boldogítson mást, de engem ne tartson fel. Inkább megcsinálom egyedül.
10/11 anonim válasza:
Pont ezekkel a szavakkal? Vaszínűleg kiröhöne a tudálékoskodásért. A kollegialitás egy dolog. De itt konkrétan a munkavégzés minősége a probléma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!