Ingyen munka! Hogyan tovább?
Ingyen dolgozom egy cégnél.
Úgy volt hogy felvesznek de a cég gazdasági helyzete ezt nem teszi lehetővé.
Amíg talpra áll a cég addig ingyen dolgozom és utána tárgyalunk a főnökkel. Ez a megállapodás.
Mivel nagyon sokat segítek nekik ezért a főnök felvetette hogy 2%-ot levon mindenki fizezéséből és azt odaadja nekem hogy legyen egy kis pénzem. De a dolgozók erről hallani se akarnak. Ez rosszul esett. Csupán 2 *****%ról van szó.
A 11-ként miért lettem ennyire lepontozva? Pl. jogászok/fogorvosok még fizetnek is azért, hogy az első időszakjuk alatt olyan helyen dolgozzanak, ahol "nevet szereznek". A művészeknél meg teljesen bevett dolog, hogy ingyen segítenek, hogy több ismerőst szerezzenek, akik utána segítenek munkát szerezni. De akár az esküvői segítőket (szervező, ceremóniamester, dekoros) is lehet példaként hozni, akik az első munkájukat kvázi ingyen csinálják, vagy a fodrászok/műkörmösök referenciamunkáit.
Gondolom, hogyha a kérdező egyáltalán elkezdett ingyen dolgozni, akkor nem kell eltartania magát, mert tanul vagy a szülei tartják el. Ilyen esetben szerintem logikus, hogy legalább az önéletrajzban jól mutat, ha van tapasztalata.
11-esnek: és a számlákat ki fogja kifizetni? A szakmai tapasztalat? Benne van a munka törvénykönyvében, hogy munkáért cserébe JÁR a fizetés. Még az ingyen próbanap is törvénytelen.
Továbbá nem hiszem, hogy a kérdező orvos, ügyvéd vagy művész lenne. Hanem egy átlagember, akit átvert egy sufnicég.
Ráadásul kérdéses, hogy volt-e egyáltalán munkaszerződés. Mert kilépő papírok hiányában a szakmai önéletrajzba se tudja a kérdező beírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!