Nem engednek felmondani?
Sziasztok!
Bocsi, kicsit hosszú, de köszönöm, ha végig olvasod és segítesz🥺
Elég nagy segítségre lenne szükségem! Munkahelyemen fel szeretnék mondani, kivettem az összes szabadságom, de még nem írták meg a felmondási papírt, aztán közölték velem, hogy nem fogják megírni, nem engednek el...
Munka törvénykönyvében nem igazán találtam erre semmit. Valami ötlet esetleg? Miért gondolja a munkáltató, hogy van, ahhoz joga, hogy megakadályozzon egy fontos döntésemben? Már van másik munkahelyem is, szóval ez eléggé fontos lenne.
Ha ezzel kapcsolatban tudtok érvényben lévő törvényeket azokat is várom. Jöhetnek tanácsok is, hogyan vehetném rá, a munkáltatót.
És bocsi, ha van már ilyen kérdés, de nem találtam a megfelelő választ.
Akkor téged átvertek. A felmondást írásban be kell nyújtani, a munkáltató pedig tudomásul veszi. 30 nap felmondási idő van, hacsak más nincsen a szerződésedben. Vedd elő, és olvasd el, mit írtál alá.
Google-ba pedig írd be, hogy "munkavállalói felmondás" és "munka törvénykönyve", és tájékozódj.
Írd meg a felmondást, sablonból ezret találsz a neten.
Ha nem hajlandók átvenni, add fel ajánlott levélként.
Olyan munkahely nincs, hogy nem engednek el. Azt börtönnek hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!