Mit választanál, és miért?
A kérdést direkt ide írtam, mert az emberi oldala érdekel, nem a jogi, vagy munkahelyi, pénzügyi része.
Kezdesz egy új munkahelyen. És választhatsz. Vagy kapsz céges kocsit, céges telefon, és céges laptopot, okosórát, korlátlan használatra, vagy a saját cuccaidat használod?
A csavar, hogy amennyiben a céges csomagot kéred, akkor a cég IT és security és a HR csapata 0-24-ben látja a GPS alapján a helyzeted, és bármikor köteles vagy biztonsági ellenőrzésre, karban tartásra, cserére, ... visszaadni őket.
Amennyiben ragaszkodsz a saját dolgaidhoz semmi gond, de ekkor a cég felé anyagi és jogi felelősséged lesz, ha pl. elromlik a kocsid, és nem érsz oda az ügyfélhez, vagy a telefonodról lefogy az adatforgalom, és e miatt ugrik a szerződés, vagy ha a laptopodról a saját szerelőd törli a céges, fizetős programokat.

A cégest választanám a helyedben. Mert ha döntesz, és elköteleződsz-nincs tiltkolni valód az előtt akihez tartozol. Ők megkönnyítik a te munkádat, munkába járásodat, fizetést adnak-te adod a hűségedet, és munkádat, profitodat, kitartásodat, és készenlétedet. Szerintem ez így fair.
Olyat mondjuk eltudok képzelni, hogy van egy lehetőséged egy sokkal jobb telóra-és cserélsz, viszont bármikor átadod ha kell, akár a biztonsági dolgok miatt is. Ez megbeszélés kérdése. De mindenképpen az első verziót javaslom számodra. Ez neked is ad egyfajta biztonságot, főleg ha van ellenlábasod a szakmába, és próbál megfigyelni.Adatokat leszedni rólad.

*Bármikor meg nem vagy köteles a gyakorlatban mindenféle ellenőrzésre
Ez nem igaz. De köteles vagy, főleg ha bizalmi állásod van.0-24-ben

Én mindenhol céges eszközöket használok. A legtöbb cégnél, pláne a nagyobbaknál nem nézegetik a GPS adataidat, van jobb dolga is a legtöbb embernek a munkahelyén, még a vezetőknek is. Legyen valaki bármennyire elhivatott a cége iránt, nem fogja naponta monitorozni ezeket.
Viszont dolgoztam egy olyan kis cégnél is, ahol nézegette a tulaj a GPS adatokat, hogy időben beérsz-e,mennyi idő belogolnod a rendszerekbe, 30 perc alatt megvagy-e az ebédeddel, Stb. Na ott kezdtem el új állást keresni és akár munka közben is ki szaladtam interjúzni, addig meg bent hagytam az irodában a mobilt... :D
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne aggódj emiatt, de ha érzed interjún valakiről, hogy egy mániákus p.cs akkor lehet azért jobb elgondolkodni ezen.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!