Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit választanál, és miért?

Mit választanál, és miért?

Figyelt kérdés

A kérdést direkt ide írtam, mert az emberi oldala érdekel, nem a jogi, vagy munkahelyi, pénzügyi része.

Kezdesz egy új munkahelyen. És választhatsz. Vagy kapsz céges kocsit, céges telefon, és céges laptopot, okosórát, korlátlan használatra, vagy a saját cuccaidat használod?

A csavar, hogy amennyiben a céges csomagot kéred, akkor a cég IT és security és a HR csapata 0-24-ben látja a GPS alapján a helyzeted, és bármikor köteles vagy biztonsági ellenőrzésre, karban tartásra, cserére, ... visszaadni őket.

Amennyiben ragaszkodsz a saját dolgaidhoz semmi gond, de ekkor a cég felé anyagi és jogi felelősséged lesz, ha pl. elromlik a kocsid, és nem érsz oda az ügyfélhez, vagy a telefonodról lefogy az adatforgalom, és e miatt ugrik a szerződés, vagy ha a laptopodról a saját szerelőd törli a céges, fizetős programokat.

2020. aug. 1. 17:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A cégest választanám a helyedben. Mert ha döntesz, és elköteleződsz-nincs tiltkolni valód az előtt akihez tartozol. Ők megkönnyítik a te munkádat, munkába járásodat, fizetést adnak-te adod a hűségedet, és munkádat, profitodat, kitartásodat, és készenlétedet. Szerintem ez így fair.

Olyat mondjuk eltudok képzelni, hogy van egy lehetőséged egy sokkal jobb telóra-és cserélsz, viszont bármikor átadod ha kell, akár a biztonsági dolgok miatt is. Ez megbeszélés kérdése. De mindenképpen az első verziót javaslom számodra. Ez neked is ad egyfajta biztonságot, főleg ha van ellenlábasod a szakmába, és próbál megfigyelni.Adatokat leszedni rólad.

2020. aug. 1. 17:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, hogy a céges dolgokat igénybe venném. Hol érdekel engem, hogy a cég látja, hogy hol vagyok? Bármikor meg nem vagy köteles a gyakorlatban mindenféle ellenőrzésre, mert senki sem fog felhívni hajnali 2-kor, hogy nézd már meg a kocsid féklámpáját.
2020. aug. 1. 17:12
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

*Bármikor meg nem vagy köteles a gyakorlatban mindenféle ellenőrzésre

Ez nem igaz. De köteles vagy, főleg ha bizalmi állásod van.0-24-ben

2020. aug. 1. 17:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy kapsz céges kocsit, még használhatod szabadidődben a sajátodat, és akkor nem látnak a GPS-en. A céges laptopot és telefont se kell magán célokra használni, és akkor nem kell izgulnod, ha visszakérik karbantartásra. (mielőtt visszaadod a karbantartásra, dokumentáld az aksi és más mozgatható részek azonosítóját, csak egy tipp. Az én laptopomból anno kilopták a kedves céges karbantartó kollégák az akkumulátort, és kicserélték egy nem működőre)
2020. aug. 1. 17:28
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is a cégest cuccot válaszd. Biztos nem fogják 0-24-ben kukucskálni, hogy mikor viszed fagyizni a gyereket.
2020. aug. 1. 18:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a céges, nem is értem, miért merülne fel más. Már csak azért is, mert ezek mind olyan dolgok, amik amortizálódnak, vagy egyik napról adhatják be a kulcsot. Elég csak 1 évre lebontanod és kiszámolnod, mennyit mész a céges autóddal, mennyire veszed igénybe a céges laptopot stb. Az sem utolsó szempont, hogy rögtön kapsz belső supportot és karbantartást, nem neked kell a SAJÁT telefonodon a saját idődben és önköltségen a szervizzel bajlódni a saját eszközöd miatt, hogy dolgozhass. GPS, na bumm, legfeljebb saját kocsival mész a horvát tengerpartra. A céges eszközöket meg mindenhol le kell adni, ha már nem használod őket.
2020. aug. 1. 18:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
007-es ügynök sem a saját kütyüjét használta.
2020. aug. 1. 20:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenhol céges eszközöket használok. A legtöbb cégnél, pláne a nagyobbaknál nem nézegetik a GPS adataidat, van jobb dolga is a legtöbb embernek a munkahelyén, még a vezetőknek is. Legyen valaki bármennyire elhivatott a cége iránt, nem fogja naponta monitorozni ezeket.

Viszont dolgoztam egy olyan kis cégnél is, ahol nézegette a tulaj a GPS adatokat, hogy időben beérsz-e,mennyi idő belogolnod a rendszerekbe, 30 perc alatt megvagy-e az ebédeddel, Stb. Na ott kezdtem el új állást keresni és akár munka közben is ki szaladtam interjúzni, addig meg bent hagytam az irodában a mobilt... :D

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne aggódj emiatt, de ha érzed interjún valakiről, hogy egy mániákus p.cs akkor lehet azért jobb elgondolkodni ezen.

2020. aug. 1. 20:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Ilyen helyen nem dolgoznék vagy max a munkaidő végén a céges motyót a cégnél hagynám tokkal-vonóval elzárva, akkor választanám a cégest.
2020. aug. 1. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!