Jelentkezni szeretnék egy meghirdetett állásra, de jelenleg dolgozom. Mit írjak az önéletrajzomba(bővebben a leírásban), hogyan közöljem?
Mit írjak bele, miért szeretnék váltani?
A jelenlegi munkahelyemen több műszakos munkarend van, ahová jelentkezni szeretnék csak 1 műszakos munkarend, ezért (is) szeretnék váltani. A jelenlegi munkahelyemen van felmondási idő.
Lehet, hogy azt a látszatot kelteném vele, hogy nem vagyok megbízható. Nem tudom hogyan fogalmazzam bele az önéletrajzba. Viszont egy okot bele kellene írjak, hogy miért szeretnék váltani.
Az önéletrajzba nem kell beleírni, hogy miért váltasz.
Rá fognak kérdezni, akkor meg elmondod, amit itt leírtál. Egy műszakos munkarend kedvezőbb neked. Ennyi.
A felmondásiidőt pedig megmondod, aztán majd eldöntik, hogy tudnak-e várni rád ennyit.
Amikor felsorolod a munkatapasztalataidat, mindegyikhez odaírod, hogy mettől-meddig dolgoztál ott. A jelenlegi munkahelyednél pedig odaírhatod, hogy jelenleg is ott dolgozol.
Pl. XY Kft., Z munkakör, 2019.01.01-től jelenleg is
Ettől még nem fog senki megbízhatatlannak tartani, csak ha sűrűn váltogattad a munkahelyeidet. Személyesen az állásinterjún persze megkérdezik, hogy miért akarsz váltani, de az elég jó indok, hogy szeretnél egy műszakod munkarendet. Fontos, hogy ne pocskondiázd a jelenlegi helyed, mert hiába igaz, mindenképp rossz pontot jelent a megítélésednél.
(HR-es vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!