Jogos hogy azért akarják kirugni a páromat mert miatta
büntette meg a céget az ÁNTSZ egymillióra?
Figyelt kérdés
Uszodába dolgozik és véletlenül túl klorozta a medencét és ezért több gyerek rosszul lett és ezért.. De véletlen volt most ezért miért akarják kirugni?
Teljesen jogos, ne legyél ennyire elfogult vele szemben. Attól még, hogy nem volt szándékos, ő tette. Nem kell egy hibának szándékosnak lennie ahhoz, hogy kárt okozzon. Ha nem tudja megfelelően vegezni a munkáját, annak következménye van, szándéktól függetlenül.
2020. júl. 1. 10:22
12/35 anonim válasza:
Az a minimum, hogy kirúgják, én szülőként még be is perelném a párod, ha a gyermekem rosszul lenne a gondatlansága miatt.
2020. júl. 1. 10:23
13/35 anonim válasza:
Lehet egy kicsit hibázni fogorvosként, sebészként, mozdonyvezetőként, emberéleteket veszélyeztetnek vele.
2020. júl. 1. 10:23
14/35 anonim válasza:
Teljesen jogos! Felelősséget kell vállalnia a munkájáért, amúgy ez a munkaszerződésekben is benne van, sőt sokszor az is, hogy ha anyagi kár van köteles megtéríteni. Szóval örüljön, hogy ennyivel megúszta és nem verik rá a milliós büntit. Ráadásul emberek lettek miatta rosszul, komolyabb baj is lehetett volna. Ezt nem lehet annyival elintézni, hogy hoppsz bocsi.
2020. júl. 1. 10:29
15/35 anonim válasza:
Most ez olyan dolog, ha én műtőorvosként véletlenül megsebzem a beteget, vagy háziorvosként rossz gyógyszert írok fel neki (jobb esetben csak rosszul lesz), akkor jogos a kirúgás? Az emberéletet veszélyeztető baklövések mindig evvel járnak. És ehhez nem mindig kell közvetlen veszélyeztetés. Az is elég, ha mondjuk építkezési vezetőként egy építőállványt rosszul húzatsz fel, és miután vége egy napi műszaknak, és eltávoztok, összedől, és az utca betonjára zuhan. Hiába van esetleg szerencséd, és nem sebesül meg egy járókelő sem, akkor is veszélyeztetésnek minősül.
Persze vannak egyszerűbb hibák, amik elnézhetőbbek. Én étteremben dolgozva rontottam már el a teherliftet meg a mosogatógépet, volt is szidás, meg belekerült párszáz euróba a javítás, de ki egyik esetben sem rúgtak, mert evvel csak megnehezítettem a munkamenetet, de senkit nem veszélyeztettem.
2020. júl. 1. 10:35
16/35 anonim válasza:
Hogy ezért miért akarják kirúgni? Mert most mázlijuk volt, és 'csak' rosszul lettek a gyerekek. Ha legközelebb nagyobbat hibázik, lehet komolyabb baj is belőle. Plusz ebből kiderült, hogy nem megbízható, és képes olyat tenni, ami a vendégeket veszélyezteti. És teljesen mindegy, hogy véletlenül volt-e. Hibázott, aminek vannak következményei. Egyelőre annak örüljetek, hogy egyik szülő sem perelte be a párodat.
2020. júl. 1. 10:38
17/35 A kérdező kommentje:
Csak a covid miatt tett több klort, hogy biztonságos legyen a gyerekeknek
2020. júl. 1. 10:41
18/35 anonim válasza:
17: Felszólította erre valaki? Nyilván nem. Akkor meg mit játszotta az önkéntes jótevőt? Ez lett az eredménye. Alapszabály, hogy amíg fentről nem jön utasítás, hogy bizonyos dolgokon változtatni kell, addig szépen ugyanúgy végzed a munkád, mintha mi sem történt volna.
2020. júl. 1. 10:45
19/35 anonim válasza:
Kérte erre valaki? Utasították? Felettesei tudtak róla?
Ha bármelyikre 'nem' a válasz, akkor bizony ő hibázott. Gondolom ért hozzá, neki kellett volna tudnia, hogy mi a biztonságos mennyiség. Ha valaki azt adta volna utasításba neki, hogy öntsön 50 literrel többet a medencébe, és ő megteszi, akkor is az ő felelőssége. Hiszen ő szakember, és nem azt kell figyelembe vennie, amit a Józsi mondott, hanem azt, amit tanult, és amit nem tart veszélyesnek.
2020. júl. 1. 10:46
20/35 anonim válasza:
Szoval nem is veletlen, hanem direkt tette? Akkor pofatok lapos, meg olcson meguszta!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!