Miért ennyire orbitálisan drágák a szakmunkások?
2 dolgot nem értek:
-Szakmunkások folyamatosan picsognak meg külföldre költöznek mert "nem lehet itthon megélni"
-Ha árajánlatot kérek BÁRMILYEN szakmunkástól Budapesten (asztalos, burkoló, villyanyszerelő, vízszerelő... stb) simán a pofámba vágnak 100 ezres munkadíjakat 1 napos munkáért. Ez anyagköltségen felül értendő.
Akkor most nyomorognak a szakmunkások, vagy mindegyik milliomos? A legjobb hogy hetekre be vannak foglalva ha nem hónapokra, vagyis mindenki mindig kipengeti nekik a 100 ezres napidíjat? Egy felsővezető nem keres ennyit egy multinál.
Hogy van ez?
Jah és hagyjuk az ilyen baromságokat hogy adók meg "egyéb költségek". A szakmunkások nagyrésze katázik ami ugye havi 50 ezer adó, a többi meg feketézik. A szerszámokat meg egyszer kell megvenni, és feltételezem nem megy tönkre egy fúró minden konyha összeszerelésnél.
"Akkor te sem hallottál KATÁ-ról ugye? Segítek: az nem feketemunka."
Tényleg baj lehet veled, már meg ne haragudj, de segítő szándékkal mondom, menj el egy szakemberhez. Én arról beszélek, hogy a tevékenységnek rezsije van, erre azt válaszolod, hogy a KATA nem feketemunka? Ez súlyos.
#30, hogy ne kerülj sose kellemetlen helyzetbe, mondanám, amiket itt felsoroltál azok egyike sem kaláka. A kaláka az, hogy négyen betonoztok nálad, majd utána ugyanezek betonoznak a másiknál...
$31
Tudom mi ez, nagyon sokat csináljuk ezt.
Nem tudom hogy te írtad-e vagy a másik agyamputált, de fentebb van ez a mondat:
"Ja. Csak ebből nem lesz se nyugdíja, se balesetbiztosítása. Se új fúrógépe. Se olajcseréje. Se... tart a végtelenhez."
Fogtad ezt? Azt írja a kretén hogyha Katázol akkor nem lesz nyugdíjad. Mennyi agysejttel kell rendelkezni ehhez hogy valaki ezt elhigyje?
Azért mert dögkeselyűk.
Facebook csoportban Szacskó Zoltán kolléga megnyilvánulása:
,,Továbbá, mivel a kormány Január 1-je után, mindenkinek, akinek legalább 1 gyermeke van, és ezen gyerek nem töltötte be a 25. életévét, és tanul, visszautalja a lakásában, házában történt bármiféle felújítási költség 50 százalékát, számla ellenében, max 3M forintig, ez további díj, illetve anyagár emelkedés fog produkálni!
Most lehet kamatoztatni, a szakmai tudásunkat! Mindenki használja ki bátran a lehetőségeit, ki tudja meddíg tart!
Persze én itt a szakemberekhez szólok, nem a gánymesterekhez.......
Mindenkinek további jó munkát, sok sok fizetőképes, korrekt ügyfeleket!
Ui: Ne feledjétek, ha a 12 kerbe mentek dolgozni, bejátszik a ×2!😀
"
Nem tudom, hogy az első fele, vagy az utóirat a vérlázítóbb-e, mindesetre szembeköpném ezt az embert.
100 ezer forint 1 nap munkáért, de ebből mi minden jön le?
Az áfát most nem is emlegetem, mert gondolom, nettó összegről beszélsz.
Ennek minimum 40%-a elmegy mindenféle adókra, illetékekre, TB-re. Marad 60 ezer.
Nyilván lesz valami anyagfelhasználás. Költsége van a kiszállásnak is. Pénzbe fájnak a fogyóeszközök is. Legyen ez még 10 ezer forint. Ez nem mind azonnali költség, jelentős része összeadódik több munkából, és csak egy töredékét fizeted. Pl. a kocsi fenntartása, amivel jött.
Napi 50 ezer forint. Egy hónap alatt az emberünk mennyit keres? 20 munkanap alatt nyilván 1 milliót. Húha, az nagyon sok, ugye?
Lófüttyöt, drága bogaram. Egy melós vállalkozó örül, ha havonta meg tud csípni kettő, talán három egész napos munkát. Az összes többi napon neki van költsége azzal, hogy az állam baromságai után szaladgál, hivatalokban kilincsel, ilyen-olyan engedélyekért, igazolásokért koslat, könyvelőnél tölti a délutánját, és a többi.
Nehéz megmondani, mennyi lesz a vége, de messze nem annyi, mint amit komoly megélhetésnek nevezhetünk.
Miert nem mesz el szakmunkasnak ha szerinted ilyen kiraly eletuk van? Ja, gondolom budos a ketkezi munka. Latod, nekik nem budos es mivel sokan masok nem akarjak csinalni ezert megkerik az arat.
Az emberek irigykednek ha valaki alacsony iskolai vegzettseggel jol keres de ok mar nem alacsonyodnanak le hogy asztalos munkat vegezzenek. Inkabb csak sirnak hogy nem jo a fizetes pedig diplomajuk van.
A piac is meghatarozza a fizeteseket, nem csak az iskolai vegzettseg. Ha nincs eleg asztalos de igeny van ra akkor az emberek kenytelenek megfizetni ha sajat maguk nem tudjak megoldani.
Az meg hulyeseg hogy a szakmunkasok 95%-a vallalkozo. Ez azt jelentene hogy 100 szakmunkasbol 95 vallalkozo es 5 alkalmazott, tehat 95 emberbol maximum 5nek lehet alkalmazottja ha mindenkinek 1 jut es 90 meg egyedul dolgozik. Azt te sem gondolod komolyan hogy 100 bol 90 szakmunkas egyedul dolgozo vallalkozo.
Nekem nem büdös a kétkezi munka, egy totálisan felújítandó házat vettünk párommal, és az engedélyköteles dolgokon kívül mindent mi magunk csináltunk két kézzel, pedig mind a ketten doktorok vagyunk..
Drága édesapám is szakmunkás volt, az életbe nem engedett volna meg magának ilyen kapzsi, pökhendi, kivagyi viselkedést, amit a mai "szaki-makik", akik 2 hetes okj gyorstalpalón szereztek képesítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!