Aki Munkaközvetítőn keresztül jelentkezett dolgozni, mennyire korrektek?
Ilyenekre gondolok mjjr például pl prohuman, manatwork, trenkwalder, stb.
Mennyit vonnak lw, míg nem vesz át az adott cég saját állományba? Mikor fizetnek?
Azt tudom, hogy kicsit később pár nappal, meg ebből a prohumant ismerem, (ott 3 éve voltam), de elég sokat levett, meg akkor még sokat szidták, hogy a manatwork a jobb, most úgy tudom fordítva.
Vagy inkább, ha van rá mód, máshogy jelentkezzen az ember?
Én Adecconál dolgoztam sokat, ők semmit nem vonnak le fejpénzt elrendezi egymás közt a cég és a közvetítő.
De hogy hol ki és mennyit fog vonni itt senki nem tudja megmondani. Függ a konkrét cég és a közvetítő közti megállapodástól. Van ahol semmit nem vonnak. Van ahol x% ot tőled vonnak és x százalékot a cég fizet, van ahol 100% ot tőled vonnak.
Azt hiszem, ahová én szeretnék most menni, ezzel a kettővel van kapcsolatban.
Csak sajnos a vírus miatt elküldtek az előző munkahelyemről és még nem tudtam elhelyezkedni, ezért gondoltam, hogy megpróbálom így, csak ugye így lehet jelentkezni.
Köszi szépen 😊.
Akkor, ha újként kerül valaki oda, akkor nem is vonhatna le? :O.
Mert ugye amíg fel nem veszik saját állományba, addig kölcsönzött dolgozónak számít én így tudom.
118/2001. (VI. 30.) Korm. rendelet
a munkaerő-kölcsönzési és a magán-munkaközvetítői tevékenység nyilvántartásba vételéről és folytatásának feltételeiről
A munkaerő-kölcsönző és a magán-munkaközvetítői tevékenység gyakorlása
10. § (1) A magán-munkaközvetítés során tilos
(3) * A magán-munkaközvetítő a tevékenységéért a munkát keresővel szemben díjat, költséget nem számolhat fel.
Erre gondoltam én is.
Lenne még kérdésem, de nem tudom, ehhez ki értene, mert elég hosszú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!