Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nettó 140 000 forintból...

Nettó 140 000 forintból meglehet élni? Mennyire?

Figyelt kérdés
Csak egy főre számolva, ház adott lenne, autó nincs.
2020. jún. 9. 20:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
32%

Amúgy amennyiből én élek:

40 ezer bérleti díj (szoba)

20-25 ezer a rezsi fele

70-75 ezer a havi költés ami nagyjából mindent lefed a bevásárlásokat, energiaitalokat, gyors kaját, mások meghívását.

55-60 ezer az egyéb "nagy összegű" kiadások, belépők, utazások, jogsi, fogászat, elromló eszközök pótlása. Ez ugye olyan, hogy egyik hónapban 0 másikban 300 ezer.

10 ezer a bérlet.

Ez összesen olyan 190-210 ezer közötti összeg, úgy hogy olcsó a lakhatásom, nem spórolok a kaján, kiadásokon de azért nem is szórom el két kézzel a pénzt. Nincs igazán költséges hobbim, se túl drága káros szenvedélyem (bár energiaitalra, gyors kajára, sörre elég sok elmegy)

Ha egy főre számolok:

50 ezer a rezsi (nyilván nyáron alacsonyabb, télen akár több is)

60 ezer a kaja, bevásárlás ha nem szórja az ember a pénzt, de nem is éhezik.

10 a bérlet

Ez már 120 ezer forint. Marad átlag havi 20 ezer "félre tenni" ami azt jelenti, hogy ha bejön egy nagyobb kiadás, például fogászat, betegség miatt gyógyszerek, vagy egy kazán csere akkor ott borul minden.

Aztán nyilván van amikor csak 30 a rezsi és nem kell a bérlet sem az már +30 ezer forint.

2020. jún. 10. 09:29
 12/12 A kérdező kommentje:

Házat veszek. Lesz félre tettem pénzem. Kb 100-300 ezer forint. Nemsok, de valamennyi. Hála Istennek nem vagyok szenvedélybeteg, szóval "felesleges" kiadásom nem lesz. Háziállatom sem lesz. Fontosabb műszaki cikkek már vannak(laptop, tablet..)

Gázfűtést szeretnék.

A bulik sem vonzanak. Magamnak főznék, szóval nem rendelnék mindennap pizzát, vagy járnék el a McDonalds'ba

2020. jún. 10. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!