Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tanulságos élettapasztalat ha...

Tanulságos élettapasztalat ha valaki vagontakarítóként többet keres mint előtte a diplomás munkakörben kapott, noha a vagontakarítás „aljameló“?

Figyelt kérdés

Miket produkál az élet. Egyik ismerősömet elérte a válság, leépítés volt, elküldték. Diplomásként dolgozott ennek megfelelő munkakörben. Mivel ilyen állást most találni kb lehetetlen, ezért másfelé nézelődött-betanított fizikai meló.

Felvették a MÁVhoz személyvagon takarítására. Semmi se kell az álláshoz csak a 8 általános.

Nem egy álommeló, valljuk be, aljamunka. De azonnal kérdés nélkül felvették ő meg ment.

És jön a hidegzuhany: noha aljameló és 8 elemi kell hozzá, többet keres mint előtte szellemiként a diplomájával. Na nem sokkal többet, de azért érdekes élettapasztalat nem?

Valaki sok év után feláll-kénytelen- az addigi irodai diplomás székéből és elmegy egy olyan aljamelóra amit korábban elképzelhetetlennek tartott-és még ott is többet keres...

Érdekes.

De azért mondani se kell minden vágya hogy újranyissák a pozikat és ahogy csak lehet vissza akar kerülni a régi helyére, és újra kapni a szar bért. De legalább irodában lesz.

2020. máj. 13. 09:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Persze, tanulságos. A kérdés csak az, hogy mit is tanult belőle?

Nem tudom, hogy mit dolgozott előtte, de egyrészt, megtanulhatta, hogy attól nem lesz jól jövedelmező egy munka, hogy kell hozzá diploma.

Másrészt, megtanulhatta azt, hogy diplomával nyugodtan kérjen emelést vagy hozzon ki belőle több pénzt.

(Pl. tanár ismerősöm alapvetően keveset kap, de fogta magát és korrepetál. Azzal elég szépen megdobja az egészet.)

2020. máj. 13. 15:29
 12/15 A kérdező kommentje:

"Másrészt, megtanulhatta azt, hogy diplomával nyugodtan kérjen emelést "

Hát kérni azt valóban lehet egészen nyugodtan.... én is marha nyugodtan kérhetek emelést. Max kiröhögnek. Kapni azt nem kapok de kérni lehet (csak minek)

Én is diplomás vagyok egyébként bártáblás helyen vagyok és nyugodtan kérhetek emelést 1 fillért se fogok kapni.

2020. máj. 13. 16:39
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

#12: Kérés és kérés között is van különbség. Egy meghunyászkodott "légyszi, adjatok picit többet" és egy határozott "több pénz kell, vagy leléptem" között van különbség.

Tanári pályáról van szó?

2020. máj. 13. 16:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Szia, Balázska!
2020. máj. 13. 17:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Én is voltam takarító és 2x annyit kereshetnék vele, mint a mostani szakmámmal, de a takarítás olyan lélekromboló és fizikailag megnyomorító munka, hogy dupla pénzért se éri meg. Amikor más húgyát-sz@rát sikálod és minden nap meghalsz kicsit (nagyon), hogy milyen alja emberek vannak, akik nyilvános helyen ilyet hagynak maguk után, meg a munkád eredménye csak 1 óráig (se) tart ki, mert épphogy végzel, megint jön az istenbarma és 2 mozdulattal összedzsuváz megint mindent, meg minden nap fáj a derekad, talpad, meg mindenki lenéz, mert te csak egy takarító vagy, és vissza se köszönnek, de ha te se köszönsz, két szóval kirúgatnak - na kell ez a kutyának se.
2020. máj. 13. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!