Mivel foglalkozhat egy mezőgazdasági biotechnológus?
1-es ő szerintem a növényorvos.
A mezőgazdasági biotechnológus géntechnológiával is foglalkozik, magyarán ő képes a növény gén kódját megváltoztatni, ergo pl. kifejleszthetnek növény nemesítéssel gazdagon termő gabonát, vagy betegségek ellen immunis gabonát.
Az EU nem túl előrehaladott GM növények területén, de a mezőgazdasági biotech nem csak a genetikai módosításról szól, hanem pl. a nemesítési módszerekről is, akár állat-akár növény esetében, de akár az alga biotechnológiát is ide lehet venni simán, szerintem, bár az lehet, inkább környezeti, mint mezőgazdasági.
Illetve nyilván a különböző állatnemesítési módszerek, szaporodásbiológia, takarmányozás-biotech, valamint nálunk pl. az élelmiszer biotechnológia is ide tartozott.
Szerintem az agráriumban és élelmiszeriparban el lehet ezzel helyezkedni simán :)
5-ös jól fogalmaz. A SZIE szerint nagy jövője van ennek a szakmának, és hiány szakma is, tehát mindenképpen előnyös, de amúgy én is írtam, hogy génmódosítással is foglalkoznak vagy növénynemesítéssel.
De a szak neve is így van nővénytermesztő biotechnológus és géntechnológus, nyílván a géntechnológiánál foglalkoznak növények genetikai kódjának átprogramozásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!