Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mivel foglalkozhat egy mezőgaz...

Mivel foglalkozhat egy mezőgazdasági biotechnológus?

Figyelt kérdés
Érdemes annak tanulni?

2020. máj. 11. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha van alapismereted a mezőgazdasághoz, szereted a növényeket, akkor érdemes csak ennek tanulni. Mi őstermelők vagyunk, nálunk a minap volt egy szakember, aki ilyesmi végzettséggel rendelkezik. Azért hívtuk ki, hogy megmondja mi a probléma a paprika palántánkkal. Kiderült, hogy atkás és javasolt rá 2-3 féle permetszert. :)
2020. máj. 11. 22:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

1-es ő szerintem a növényorvos.

A mezőgazdasági biotechnológus géntechnológiával is foglalkozik, magyarán ő képes a növény gén kódját megváltoztatni, ergo pl. kifejleszthetnek növény nemesítéssel gazdagon termő gabonát, vagy betegségek ellen immunis gabonát.

2020. máj. 12. 12:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy egyelőre hiány szakma Magyarországon de a SZIE MEzőgazdaság és Környezettudományi Karán lehet tanulni.
2020. máj. 12. 12:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Magyarországon mennyire van ilyen szakemberre szükség? Itt többnyire tiltott génmódosított szervezetekből termékeket előállítani. A szakon oktatott tárgyak nagy része genetika, nem igényel mezőgazdasági ismereteket, úgyhogy az első szerintem is inkább növényorvossal találkozhatott. :)
2020. máj. 12. 12:59
 5/7 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Az EU nem túl előrehaladott GM növények területén, de a mezőgazdasági biotech nem csak a genetikai módosításról szól, hanem pl. a nemesítési módszerekről is, akár állat-akár növény esetében, de akár az alga biotechnológiát is ide lehet venni simán, szerintem, bár az lehet, inkább környezeti, mint mezőgazdasági.

Illetve nyilván a különböző állatnemesítési módszerek, szaporodásbiológia, takarmányozás-biotech, valamint nálunk pl. az élelmiszer biotechnológia is ide tartozott.

Szerintem az agráriumban és élelmiszeriparban el lehet ezzel helyezkedni simán :)

2020. máj. 12. 13:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

5-ös jól fogalmaz. A SZIE szerint nagy jövője van ennek a szakmának, és hiány szakma is, tehát mindenképpen előnyös, de amúgy én is írtam, hogy génmódosítással is foglalkoznak vagy növénynemesítéssel.

De a szak neve is így van nővénytermesztő biotechnológus és géntechnológus, nyílván a géntechnológiánál foglalkoznak növények genetikai kódjának átprogramozásával.

2020. máj. 12. 13:40
 7/7 anonim ***** válasza:
*növénytermesztő javítva
2020. máj. 12. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!