Ha csak érettségim van tényleg csak gyárban tudok elhelyezkedni?
Dehogy. Nekem nyelvvizsga miatt nem volt meg a diplomám tavaly, ìgy csak érettségim volt addig. Irodában dolgoztam. Igaz a fizetés nem volt magas, de míg kikaptam a diplomát tökéletesen jó volt.
Ismerős nélkül, normális interjúval kerültem be, tehát protekcióm sem volt.
N
"Férjemnek az esküvői tanújának az apukája 8 általánossal létezik, és milliárdos. Nagyon nagyon jól tőzsdézik/befektet."
Egy millióból talán akad egy ilyen ember, erre nem érdemes alapozni egy életet...
Nem statisztikai számadatokat kért a kérdező, hanem egy kérdést, amire úgy érzem, bátorítást kért.
Persze, könnyebb lóbálni a diplomát, meg nyugodtabban hajtom a fejem este a párnára, hogy biztos alap, de mégse leszek sose milliárdos sose, diplomával a kezemben :D
Egy példát írtam, mert van rá példám, ennyi :)
Nem... Lehetsz ügyintéző, adminisztrátor, meg ilyenek.
Viszont ha nem is akarsz egyetemre menni, jó lenne ha elvegeznel valami képzést.
Nem csak gyárban.
Sok munka van, amit így végeznek. Szakmunkáknál is inkább a gyakorlat számít.
Az én ismerősöm külföldre ment vendéglátózni érettségivel.
A parlamentben is ülnek olyanok,akiknek csak érettségijük van.
Mivel szeretnél foglalkozni?
Az egy tévhit, hogy az érettségi csak szalagmelóra elég, általában olyanoktól, akik az első diploma után már lefele néznek a "csak" érettségizettekre.
Tény, hogy képesítés nélkül kisebb a lehetőség, de egy rakás hely van, ahová legfeljebb az érettségi a követelmény. Call-center - diszpécser, ügyintéző, adatrögzítés, adminisztráció, üzletkötő - értékesítés stb, stb. Ezek jellemzően irodai munkák.
Persze minden képesítés, amit az évek során hozzá teszel, több lehetőséget nyit majd meg. Egy nyelvvizsga, jogosítvány, esetleg OKJ képzés, és - bár agysebész nem lehetsz - gyárat sose látsz.
@13:42
Én is ebben a kategóriába tartozom amiről te írsz, érettségivel. Igaz hogy csak egy műszakba kell dolgoznom és a hétvégék szabadok, valamint most is home officeba dolgozok, de 50-100ezer Ft-al kevesebbet is keresek, mint egy normálisan megfizetett gyári munkás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!