Olyan főnököt, aki fizetés helyett letilt, hol lehet feljelenteni?
Elöször is nézd meg a kontódat, hogy ott van-e a pénz.
Másodszor meg a felüygyeleti szervnél tehetsz belejelentést.
Őszintén? Nekem volt normális munkaszerződésem és 250.000 forinttal lógott az akkori főnököm, amit a felmondásom után nem akart kifizetni.
Felhívtam az illetékes szervet, ahol egészen konkrétan azt mondták, hogy ők is maximum felszólítani tudják a fizetésre, de az hosszadalmas papírmunka és sokáig elhúzódik. Aztán amikor bementem személyesen, akkor közölték, hogy ha eljut a bíróságra, akkor az ügy "pitisége" miatt szintén hónapokig elhúzódhat az ügyem.
A nagy tanácsuk az volt, hogy próbáljak meg megegyezni a volt főnökkel. Kérdeztem, hogy akkor ők mire vannak, miért működnek, de erre nem tudtak válaszolni.
Talán egy jó ügyvéd segítene, de a tartozása kétszeresét vinné el a költsége.
# 7/
Meg kell keresni a kávézó, és az étterem főbérlőjét akitől kibérelték a helyet, neki tudnia kell az elérhetőségét a pasinak, de a cégnév alapján az optenen-is kikérhető. Aztán ahányótokat nem fizette ki, szépen csapatostul odamenni!
Fizetni fog! A feljelentés ezesetben bajos, mert napi megbízási szerződés esetében NAP VÉGÉN kellett volna fizetnie.. Nem halaszthatta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!