Most, hogy már tapasztalták jó páran meg akik korábban is csinálták; melyik a jobb és miért - irodában vagy Home Office-ban dolgozni? Miért?
Csak ez irrital engem, hogy esetemben igy joforman lefekvésig hozzam van növe a laptop igy. Megoldasokon agyalok.
Ha ez huzamos lesz, az nekem nagyon nem jön be.
Home office, bár én jelenleg informatikában dolgozom, nem kell szkennelni, nincs üzem.
Csak adatbázisból lekérdezni, néha minimálisan kódot írni, más kódja alapján hibát felderíteni, ilyesmi.
Imádom, hogy nem kell utazni, 7-kor csörög az ébresztő, 8-tól mégis már gép előtt vagyok. Csend van, nem üvölt a másik osztály és nincs állandó dumálás mellettem.
Amit ellazsálok esetleg több telefonnyomkodással, vagy ne adj' Isten munka közben mosok, az visszajön ott, hogy nincs 1-1,5 órás ebédidő és csend van!
Online tudunk egyeztetni, de az egyik emberkével eddig is online beszéltünk, csak most jobban ért engem, mert csend van.
Ha 17-kor kilépek a rendszerből, nem vár rám 45 perc utazás és tömegnyomor.
Tornázom, mosogatok és akkorra lesz annyi az idő, mint amikor hazaérnék, ha utazni kellene.
A munka közben nem hiányzik emberi társaság, sőt! Szabadidőmben fog a kialakult helyzet miatt, de ez más témakör.
Most hogy már megtapasztaltam mindkettőt már tudok írni véleményt. Szerintem mindkettőnek vannak előnyei meg hátrányai.
Irodai munka:
Pros: Szerintem hatékonnyabban lehet dolgozni irodai környezetben. Jobb technikai felszereltség. A munkatársakkal könnyebb kommunikálni hiszen egyből ott vannak. Hivatalos ügyeket pl posta könnyebb az irodából intézni. Sokan jobban szeretnek csapatban dolgozni.
Kontra: Rengeteg ideje elmegy az embernek a be és vissza utazással. Akár kocsival , akár tömegközlekedéssel jársz be az irodába a bejárás költségei elég magasok. Ha rosszak a munkatársak vagy a főnök akkor csak púp az ember hátán ha egy légtérben kell velük tartózkodni.
Home office:
Pro: Sokkal több szabadideje van az embernek mert rengeteg időt megspórol azal hogy nem kell utazni. Aki antiszoc típus annak ez maga a tökély. Pénzt is spórolhatunk mert kevesebb benzin fogy vagy nem kell még plusz bérletet vagy kiegészítő jegyet venni.
Kontra:A munka közel nem olyan effektív mert közben az ember akaratlanul is a házi teendőkkel is foglalkozik. Ráadásul ha kisállat, gyerek van otthon akkor ők csak tovább nehezítik az otthoni munkavégzést. Technikai felszereltségben sokkal jobb az iroda. A munkatársakkal nagyon nehéz így egyeztetni, úgy kell "üldözni" mindenkit.Hivatalos ügyeket amikért ki kell lépni az irodából egy agyhalál intézni.
Home office-nál nem mindegy, milyen az a "Home".
Előző albérletem csendes helyen volt, nagy, napfényes szoba, modern lakás. Ott imádtam otthonról dolgozni.
Jelenleg egy lepukkant panelban vagyok ahol a felső szomszéd egész nap otthon van és zajong mint egy állat 0-24-ben, meg az egész egy kis lyuk, ahol egyszerűen képtelen vagyok koncentrálni.
Irodában szeretem a felszereltséget, meg hogy minden elérhető. Közlekedés nyilván idő, de nekem jó az, hogy van egy kis "utazás" amivel elválasztom a magánéletet a munkától. Ami ott zavar a folyton lebzselő, bandázó "kollégák" akik miatt te sem tudsz rendesen haladni.
Hú szénné leszek pontozva de nekem kapóra jött a home office. Terhes vagyok, úgy 5 hetes lehetek, de már most nagyon rosszul vagyok. Jobb esetben csak gyomorlift, de rengeteget hányok. Mikor kezdődött még épp bejártam, de baromi nehéz volt tartani magam, nagy amerikai irodában vagyunk feltűnik ha valaki máshogy viselkedik, közös kajálások, miért ettél csak pár falatot. Rémes. Akkor juss be, juss haza.
Itthon ágyból tudok dolgozni, fizikailag nem megerőltető, és nem kell magyarázkodnom, sem tartani magam.
Szóval engem most 6 lóval se lehetne visszavintatni, nincs az az előny...
Azért remélem mire mehetek vissza jobban leszek.
Bármikor dolgozhatok itthonról. Most nem. Közszolgáltatásban dolgozom, a járványhelyzet most fokozott munkaigényt kíván tőlünk. Folyamatosan dolgozunk, az elmúlt héten gyakorlatilag késő estig vészforgató könyveken.
Én most azt érzem etikusnak és fairnek, hogy az alapvető szabályokat betartva mi vezetők is jelen vagyunk és kivesszük a részünket a dolgokból azért, hogy a fizikai állományt minél tovább megtudjuk őrizni egészségben. Ez a mi és a szolgáltatási területünk érdeke.
Egyébként nagy általánosságban szeretek itthonról dolgozni, de inkább csak akkor, ha valami itthonra köt. Jön valamilyen szerelő, beteg vagyok, nem akarok bemenni, de azért a sürgős feladataimat eltudom végezni itthonról, stb. Mindenkinek jobb, ha megcsinálom és nem táppénzre megyek. Nyilván nem ugyanolyan hatékonysággal dolgozom itthonról, márcsak a kényelmes infrastruktúra és a helyszíni szemlék hiánya miatt sem, de vész megoldásnak jó. Őszintén szólva annak nem örülnék, ha a jelen helyzetben teljes munkaidőmben itthonról kellene dolgoznom (bár ez a veszély nem fenyeget). Szerintem pszichésen nagyon nehezen viselném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!