Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondás után a megmaradt...

Felmondás után a megmaradt szabadsággal magam rendelkezek?

Figyelt kérdés
Esetleg a munkaadó dönti el hogy mikor vehetem ki a felmondási idő alatt?
2020. febr. 17. 07:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A szabi időarányos részét kell kiadnia, amit a munkáltató ad ki.
2020. febr. 17. 08:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Vagy kiadja felmondási idő alatt, vagy kifizeti.

Természetesen csak az adott évre szóló szabadság időarányos részéről beszélünk.

2020. febr. 17. 08:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy nem vehetem ki mind a 21 napot. Viszont pár napot ki kell vennem, mert nem akarják külön kifizetni. Csak azt nem értem, hogy ezt ő mondja meg, hogy x napokra el kell menned szabadságra, vagy én választom ki hogy ekkor és ekkor megyek?
2020. febr. 17. 09:18
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Ha azt egyértelműen megmondták, hogy ki kell venned, mert nem fizetik ki, akkor szerintem te mondd meg, melyik napokon szeretnél. Ha azt mondja a főnök, hogy akkor nem lehet, akkor dobd vissza a labdát: akkor mondja meg ő, hogy mikor mehetsz el. És ha már felmondtál, akkor két hónapod sincs hátra, szóval sokat nem lehet gondolkodni, hogy mikor kéne kiadni.

Jogi értelemben egyébként a munkáltató kötelessége kiadni.

2020. febr. 17. 09:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Beszéld meg vele.

Egy évben 7 nap szabadságról rendelkezel te, nyilván ebben az esetben időarányosan.

2020. febr. 17. 17:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Te mondhatod meg.

Ha nem mondod, általában beteszik a felmondási idő végére.

Vagyis nálunk így volt, hogy pl május 13-án felmondták, de volt 5 nap szabid, akkor június 13-án, pénteken lejárt a próbaidőd és június 9-10-11-12-13 (hétfőtől péntek) már nem kellett menned; az utolsó nap, amikor bent voltál és dolgoztál és elintézted a papírmunkát az június 6, péntek.

2020. febr. 17. 18:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Jesszus, miket írok, nem a próbaidőd járt le június 13-án, hanem a felmondási időd. :D
2020. febr. 17. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!