Baj az, hogy nem akarok túl sok ideig egy munkahelyen dolgozni?
Úgy mellesleg, miért nem a szakmai kihívásokat keresed, a másik hely helyett?
"nem szeretem a szakmám túlságosan. De sok más emberen is látom, hogy bele vannak fásulva a munkájukba, és ilyenkor arra gondolok, hogy elég lenne megkeverni kicsit a lapokat hogy ne fulladjanak unalomba a mindennapok."
Szerintem ne erre rendezkedj be, hanem inkább szerezz másik szakmát is, amit jobban szeretsz.
6-os válaszoló: mármint hogy ott kellett volna maradnom, és várni amíg jön egy komolyabb kihívás? Vagy legyek vállalkozó? Az mondjuk tényleg nagy dolog lenne.
12.-es: a szakmaváltás nagy kihívás lenne. Sajnos nincsenek nagyon elképzeléseim hogy mit csinálhatnék. De most hogy új munkát keresek legalább a szakmán belül elmozdulhatok valamerre.
13-as válaszoló :)) Ez tetszik :) Na igen, ha nem is fogalmaz ilyen nyíltan minden munkaadó, de lassan megszokják hogy ez a helyzet. És miért hagyják ott az emberek az amúgy jó állásokat?
Mint írtam, keresd, ne azt várd, hogy az öledbe pottyanjon a lehetőség...
"elég régóta nem szokás senkitől azt várni, hogy 2-3 évnél tovább maradjon egy pozícióban"
Pozícióban. Tehát nem munkahelyen. A cégnek is az az érdeke, hogy ha valakiről kiderült 2-3 év alatt, hogy jó munkaerő, megbízható, stb., akkor ne lelépjen a cégtől 2-3 év után, hanem ott maradjon - legfeljebb, sőt, lehetőleg másik pozícióban. De ugyanazon a munkahelyen.
Egyébként még 2020-ban is van olyan terület, ahol a cégnek is az a jó, ha a munkavállalók évtizedekben gondolkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!