Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehetséges, hogy heti 4napot...

Lehetséges, hogy heti 4napot dolgozzak 8 órába?

Figyelt kérdés

Fizetés is ehhez arányulna.

Szerintem rengeteg idő a 7 napból 5ben dolgozni. Szeretnék a családomra, szeretteimre és magamra is időt fordítani, nem csak halálig dolgozni.

2020. febr. 7. 10:53
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"ha sikerül elkezdeni egy magán vállalkozást, akkor arra nem úgy tekintesz, mint egy munkára. Azért csinálod mert szereted, és akkor nem bánod, hogy többet kell dolgozni ("bent kell maradni")"

Van pár vállalkozó ismerősöm, mindegyik úgy tekint a munkájára, mint munkára, és nem szeretnek estig bent maradni.

Egyébként az még mindig érdekel, hogy most akkor az egész családod heti 4 napban fog munkába vagy iskolába járni?

2020. febr. 17. 09:48
 22/22 anonim ***** válasza:

Utolsó, a 10. válasz írója vagyok.

"Szeretnék a családomra, szeretteimre és ***magamra is időt fordítani***" - írta a kérdező.

Gondolom azon a napon magára fordítaná az időt.

Kérdező,

Magánvállalkozóként nem biztos, hogy jobban éreznéd magad. Nekem van ismerősöm, aki a feleségével visz egy éttermet. Mondja, hogy nagyon kimerítő a sok munka, ami jár vele.

Plusz az, amíg sínen nincs, rengeteg meló, akkor nem 5, hanem akár 7 nap is elmegy munkával a hétre.

Azt írod szeretnél időt fordítani magadra meg másokra. Na mások annyit látnak, hogy eztán végképp nem leszel elérhető.

Plusz, sikeres is lennél?

Pl

Fodrász; miért Téged válasszalak és ne a másik egymillió valamelyikét?

Étterem; Miért Nálad egyek és ne a másik egymillió kajálda valamelyikében?

Kutyaiskola vagy kutyapanzió; Miért hozzád vigyen a kutyámat és ne a másik egymillió kutyaiskola vagy kutyapanzió valamelyikébe?

Stb.

Na és ebből adódóan nem is lenne egy fix fizud.

És egy idő után, hiába érdekes a munka, amit csinálsz, ez is válhat monotonná

Most jól hangzik, hogy azt csinálhatod, ami érdekel és nincs egy főnök, a munkatársakat meg Te válogatod össze és nem kapsz valaki s..gfejet, aki a létezésével is öngyilkos gondolatokat ébreszt benned, de nem érdemes csak azért belemenekülni egy ilyenbe, mert eleged van a munkádból, mert, amikor rájössz, hogy valójában milyen egy magánvállalkozás, nagyobb csalódás lesz.

Akkor érdemes valami ilyenbe fogni, ha élsz-halsz valamiért és azzal akarsz fogkalkozni, nem csak valami jól hangzik és érdekel; mert, ha valaminek a szerelmese vagy, akkor a szerelmese is maradsz.

Egy munka tényleg úgy jó, ha szereted;

Én pl imádok írni. Kiadták a könyveim. Mindegyik könyvem rengeteg munkával járt, de IMÁDTAM. De mondjuk így is dolgozni kell mellette; néha olyan, mintha két munkát látnék el egy nap. :)

De pl, ha valami olyat csinálsz, ami csak érdekes, esetleg amihez nincs affinitásod, de "majd belerázódsz", akkor idő után kiégsz.

Én amondó vagyok, ne rohanj fejjel a falnak, ha nem bírod, akkor válts részmunkaidőre; további részletek a 10. kommentemben.

2020. febr. 24. 04:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!