Ha állásinterjú után hívnak, hogy felvettek, kérhetek még visszajelzési időt?
Az iroda sem volt 100 százalékig szimpatikus, és a nyelvtudásomat sem érzem annyira odavalóan ütőképesnek (lehet hogy nem is fognak keresni), viszont ha azt a fizetést megkapnám, az jó lenne.
De előtte még megkérdezném a mostani főnökömet, hogy idén mekkora fizetésemelést várhatok? Mert ha annyit nem, akkor repülök, mint a csík az új helyre.
Vagy hogy csináljam szerintetek?
23L
Felveszed a telefont, örülsz. Úgyis meg kell erősítened írásban. A telefonban
3 udvarias mondat nem kötelez semmire. Küldeni szoktak ilyenkor egy ajánlatot és benne van, hogy meddig fogadhatod el. Én még nem láttam olyat, hogy hétfőn hívnak és másnap eléd raknak 50 oldal szerződést, hogy 5 perced van aláírni. Ha ilyet akarnak csinálni, akkor meg ne fogadd el, mert nem jó előjel.
1. Lehet, hogy nem sikerül holnap reggel, délelőtt rögtön beszélnem a főnökömmel, és addig már hívnak is.
2. Jogos amit írsz. Viszont hülyeség velük kiküldetni bármilyen emailt, hogyha mondjuk még nem vagyok benne biztos, vagy nem?
Mindegy, majd meglátom.
Túlkombinálod.
Ha felhívnak, hogy felvettek kérd, hogy küldjék el a szerződést, hogy el tudd olvasni. Aztán azonnal szólhatsz is a főnöködnek, hogy kaptál egy jobb ajánlatot és fel szeretnél mondani. Ha szeretne megtartani, akkor megkérdezni mennyi és eldönti, hogy tud/akar-e versenyezni az új ajánlattal.
Ha igen, akkor visszahívod az új helyet, hogy köszönöd, a főnököd tett egy ellenajánlatot és maradsz.
Nekem ennyi volt az egész.
Miért áprilisban kapnád meg?
Pár nap alatt le lehet zongorázni egy szerződésmódosítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!