Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit vegyek fel egy állásinterj...

Mit vegyek fel egy állásinterjúra?

Figyelt kérdés
Nem akarok túl kihívó lenni, de valami vonzó és megnyerő külső kellene. Nem szeretnék túlöltözni pl kisestélyibe, de nagyon pongyolán sem. Szeretnék elegáns lenni, de egy kicsit a saját stílusomat és személyiségemet is belevinném. Vagy az ilyenkor annyira nem tanácsos? És színben mit ajánlanátok hogy ne legyen unalmas, se túl sok?
2020. jan. 21. 18:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyi infot adsz meg, sok mindent nem lehet segíteni. Üsd be a google-be.

Most én feltételezem lány vagy, és feltételezem egy irodai poziciót pályázol meg, vegyünk egy könyvelői, pénzügyi munkatársat (ez egy normál alkalmazotti pozi, nem betanított munka amire farmer és póló is jó, de nem is manager, ahol öltöny nyakkendő az elvárt).

Nos, nem kell kosztümöt felvenned, elég egy szövet nadrág. Ebből sötét, fekete, kék, grafit.

Egy szép bokacsizma, nem lapos és nem is túl magas sarokkal.

Én inges vagyok, így egy fehér inget vennék fel, rá egy vékony színes pulcsit. De ha te inkább egy elegánsabb pólót vennél fel, tedd azt, színeset vagy fehéret, kapj fel rá egy színes vagy semleges blézert. Egy jó kis sál és kész is.

Nem kell túl lihegni. Elég ha egy pici eleganciát viszel bele. Az a fontos, hogy kényelmesen érezd magad, mert ha feszengsz a ruhád miatt, igazgatod, mert túl szűk a szoknya, az csak ront a hekyzeten.

2020. jan. 21. 19:57
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Állásinterjúra kiöltözni csak olyan helyekre kell, ahol amúgy is van dress code, és elvárják majd tőled hogy puccba vágd magad minden nap. Mindenhova máshova jó a hétköznapi ruha, csak éppen 1 fokkal legyen "elegánsabb", mint amiben amúgy szoktál járni. Tehát a rikító színeket, mintákat kerüld el!

Egyébként a munka stílusától is függ, hogy mibe érdemes öltözni. Egyszer azt olvastam valahol, hogy például a kékbe öltözött embereket megbízhatóbbnak tekintik, tehát ha mondjuk titkárnői pozícióba jelentkezel, akkor egy világoskék blúz nyerő lehet. Ezzel szemben a kreatív területen dolgozók, pl. reklámszakemberek, magazin-szerkesztők, stb. nyugodtabban vehetnek fel mondjuk pirosat, narancssárgát vagy citromsárgát, mert ezek a merészebb színek kreativitást, merészséget sugallnak, az ő területükön ez előny.

2020. jan. 21. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!