Egy munkahely megítélésében mennyire játszanak fontos szerepet az alábbiak?
Több szempont is van, de most csak az alábbiakra vagyok kíváncsi: 1. Mennyire tudsz szakmailag fejlődni 2. Kollektíva 3. Fizetés
Ezekből melyik az a szempont, amelyik leginkább befolyásolja az embert akkor, ha munkahelyet keres vagy váltana?
Amikor én kerestem új munkahelyet, akkor először a szakmai részt vettem figyelembe.
Második körben találkoztam a kollégákkal, de hát abból nem lehet sokat leszűrni, de szerencsére cukik. A fizetés is fontos, mert ugyanolyan vagy rosszabb pénzért nem fog váltani az ember.
Ha valakinek mazlija van(mint nekem) akkor egy munkahelyen "megkaphatja" mind a hármat.
Ez mondjuk nem jelenti azt, hogy ha nem lesz jobb ajánlat vagy olyan törés következik be, hogy megutalom az egészet akkor is ott maradok.
Szerintem a pénz kérdés az első és legfontosabb, de nem mindegy, hogy milyen szintekről beszélünk. Ha egy gyakorlott mérnököt veszek példaként, akkor neki lehet bármilyen fejlődési lehetőség és bármennyire jó csapatszellem egy munkában, ha minimálbért kap érte, nem fogja elvállalni. Kivétel, ha van aki eltartsa és kielégítse a kialakult igényeit és ezért nincs más dolga, mint önmegvalósítani. De általában nem ez a jellemző.
Ha arról beszélünk, hogy nettó 450 és 500 között kell döntenie, akkor nyilván a másik kettő már fontosabb szerepet fog kapni sokkal.
Ugyanakkor ez igaz arra is, hogy hiába keres nettó 450-et ugyanaz az ember, ha sz*r a munkahelyi közeg és nincs fejlődési lehetőség, akkor lehet, hogy kevesebb pénzért is elmegyek máshova, ahol jobbak a feltételek és a lehetőségek.
Szóval én erre egyértelműen nem tudok válaszolni. Talán azt mondanám a fizetés, hiszen ez képezi a Maslow piramis legalját. Alapvető fiziológiai szükségletek kielégítése nem megy megfelelő kereset nélkül. A többi szempont már csak a felsőbb kategóriákba sorolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!