Munkanélküli vagyok. Múlt héten voltam egy cégnél interjún. A hölgy ígérte, hogy 12. után mindenképp hív. Felhívjam én? Ti mit tennétek?
Igazából szerintem nem is interjú volt, bemutatta nekem a céget, de kérdezgetett egy s mást, de leginkább ő beszélt.
Azt mondta a szakmai interjú a területi vezetővel lesz, továbbítani fogja neki az önéletrajzom. Tudom még 12 óta csak a 2. munkanap telik, de ha nem hív, hívjam én?! Mit kérdezzek? Sikerült e továbbítani az önélezrajzom? Ez olyan ciki.
Bocsi a tudatlanságomért, évek óta nem voltam munkanélküli és ez az állás nagyon kellene.
És mit mondjak? Sikerült továbbítani a cvm?
Hát persze, hogy sikerült ő sem hüle, csak tud kezelni egy outlookot.
Azt szeretném elérni,hogy lássa nagyon fontos nekem ez az állás de nem akarom elszúrni az esélyeimet.
Felesleges hívnod, nem mozdítja előre az ügyed.
Ha be akar hívni második körre, akkor úgyis hív, ha nem, akkor valószínű nem jelentkezik a nemleges válasszal.
Ilyen a magyar HR, nem merik megmondani, hogy nem téged választottak
"Felesleges hívnod, nem mozdítja előre az ügyed."
Ez így általánosságban kijelentve nem igaz.
Nekem volt már, hogy nem hívtak, vártam 1 plusz hetet, és amikor én hívtam őket, kiderült, hogy elfelejtettek visszahívni és fel akarnak venni (illetve meg is tették, mert elfogadtam)
De pont, hogy általánosságban igaz.
1-1 elbénázás lehet, mint nálad egyszer előfordult. De ez a legritkább eset. Itt is lehetne tippelni, hogy mi volt a háttérben. De nem önmagában az, hogy elfelejtették értesíteni a kiválasztott pályázót, volt ott valami más is emellé (Kivártak, várták a vezetői jóváhagyást, várták az első számú jelölt visszajelzését, hogy elfogadja-e az ajánlatot stb.)
Kicsit fura lenne, hogy nézegetnék a betöltetlen pozíciót, aztán egyszer csak valakinek leesne, azért nincs itt senki, mert elfelejtettük visszahívni a kiválasztott embert.
Szerintem hívd fel, legalább ha elutasító választ kapsz is, tudod hányadán álltok - azaz van-e még esélyed vagy sem.
Én még novemberben voltam egy interjún, azt ígérték X nap után mindenképp visszajeleznek. Eltelt egy hónap, próbáltam hívni az illetőt de közölték, hogy szabadságon van. Írtam neki egy e-mailt, de azóta válaszra sem méltatott. Sajnos az, hogy "X időn belül visszajelzünk" nem jelent semmi, pusztán egy formaság hogy megnyugtassanak és mondjanak valamit. Ha nem rád esik a választás 99%-ban úgy felszívódnak, hogy az ígéretük ellenére soha többet nem hallasz róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!