HR munka izgalmas?
Mennyire monoton? Viszonylag színes, hogy sok emberrel foglalkozik az ember? Viszont gondolom sok hülye emberrel is kell, akivel nehéz a kommunikáció, de hát melyik területen nincs ilyen. Ismerős alapon HR asszisztensnek felvennének még végzettség nélkül is, de a korábbi munkatapasztalatok alapján jó ajánlást kaptam.
Belevágjak? Van itt HR ügyintéző? Mesélnétek kicsit?
Igen, izgalmas. Izgalmas dolog játszani a mindenhatót -főleg fiatal, huszonéves odatett éves nőként- és 100 önéletrajzból, 99-et nem hogy elutasítani, de nem is reagálni rá. Majd nyugtázni, hogy jöhetnek az ukrán vendégmunkások, mert jajj, nincs munkaerő.
Akkor várj bele, ha nincs gerinced. Ha ez megvan, hajrá.
A HR ügyintéző nem toboroz, előkészíti a bérszámfejtés számára a dolgozóktól beérkező papírmunkát, kapcsolatot tart velük. A toborzó kollégáktól elveszi a felvenni kívánt munkavállaló személyi anyagát, beviszi a vállalati rendszerbe, nálunk ő jelenti be a NAV felé is.
Ha kiakar lépni egy dolgozó, akkor is a HR ügyintézőnél kezd, ő mondja el, hol adja le a munkaruhát, jelenléti ívet készít neki stb. Majd a dokumentumokat átadja számfejtésre a bérszámfejtőnek.
Nálunk a cafetéria ügyintézés ki van szervezve, és a HR ügyintéző a kapcsolattartó a cafetériás ügyintézővel is. Ő jelzi, hogy Kiss Pista kilépett 01.05-én, bekéri a cafetéria végelszámolást.
Riportokat, kimutatásokat készít excelben, adhoc jelleggel, de minden hónapban akad valami.
Ja és ami a legfontosabb, beléptetéseket bonyolít le, munkaszerződéseket készít és írat alá a munkavállalóval, valamint a HR ügyfélszolgálat is hozzátartozik.
Nálunk kb ezek a feladatai a kolléganőnek. Én számfejtő vagyok, de ott ül mellettem.
Nálam is ilyesmi dolgokból tevődik össze a munkaköröm, és kollégáim feladatai is.
Úgy érzem, ahogy évek óta olvasgatok a HR kulcsszavakra, hogy az egyes számú válaszoló valami rossz tapasztalata miatt ócsárolja ezt a területet. :D
26/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!