Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért kell egy árufeltöltőnek...

Miért kell egy árufeltöltőnek mentálisan erősnek lennie? Mik azok a terhek, amiket el kell bìrnia? Akár főnökkel szemben is.

Figyelt kérdés
2019. dec. 15. 10:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
El kell viselnie, hogy egész nap baszogatják. Gyorsabban, gyorsabban...
2019. dec. 15. 10:47
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
És nem csak a főnök, hanem a kedves vásárlók is (elnézést kérek, tessék már megmondani, hol van ez+az+emez+amaz...)
2019. dec. 15. 10:56
 3/11 anonim ***** válasza:
40%

"elnézést kérek, tessék már megmondani, hol van ez"

És ez miért akkora mentális teher?

2019. dec. 15. 11:00
 4/11 anonim ***** válasza:
96%
Az árufeltöltő az áruházi tápláléklánc alján áll, mindenki beletörli a lábát. Cseszegeti a főnök, a vevő, a kollégája, neki pedig mindezt úgy kell tűrnie, hogy kinn, a vevőtérben mosolyog és legalább a vevőkkel nem anyázik, akkor sem, ha ugyanaz a szerencsétlen gyökér ötödször jön oda hozzá tíz percen belül, hogy nem talál valamit, ami amúgy öles betűkkel van kiírva, a fülesén meg ezzel egyszerre ordít vele a kisfőnök, hogy miért nem veszi már ki a kemencéből a pékárut, hárman is várnak sajtos rúdra. Ráadásul lehet dolgozni hétfőtől vasárnapig reggeltől estig, nincs hétvége, de ha úgy van, este 10-kor, a műszak végén szólnak, hogy holnap pihenő lenne ugyan, de be kell menni túlórázni. Hogy mit tervezett a dolgozó másnapra, nem érdekes, mondja le. Utána meg a következő hónap elején kap valami nevetséges fizetést, amiből meg kellene élnie. Na, ehhez kell, hogy mentálisan erős legyen, ne rendezzen két hónap után mészárlást az áruházban.
2019. dec. 15. 11:04
 5/11 anonim ***** válasza:
26%
Hogyha megkérdezem hogy merre van a fogkrém, akkor is normálisan legyen képes válaszolni, ha már én vagyok az ötvenedik ugyanezzel a kérdéssel.
2019. dec. 15. 11:20
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

Nézz csak rá a hármas válaszolóra, megkapod a választ. Kötözködni tud, de gondolkodni nem. Végig sem gondolja, hogy nem a kérdezés a baj, hanem hogy:

1. Lehet olyat kérdez, ami egyébként a napnál is világosabb mindenki másnak.

2. Csoportosítva van kint az áru, tehát tejet nem fog senki sem a lisztekhez tenni, ahogy karalábét sem a szörpökhöz.

3. Megmondod neki, hogy mondjuk a Milka csokit az édességeknél találja, a sor közepe felé. Erre visszakérdez, hogy és az hol van. Ezt is elmondod, de még mindig nem érti, és azt mondja, hogy kísérd már el...

Egyéb dolgok: Bár szerződés szerint árufeltöltő vagy, valójában odaírhatnák azt is, hogy alkalmi szardarab. A főnökök napi szinten rángatnak ide-oda, hajtanak mint az igáslovat, aztán mikor nem értik, hogy a saját hülyeségük miatt nem haladtál, akkor jön a szidalmazás, fenyegetőzés az áthelyezéssel, kirúgással, stb. Mellé még a munkatársaid sem jobbak, vagy kapásból parasztok, vagy ha ott vagy, akkor jópofiznak, a hátad mögött meg azonnal kibeszélnek, vagy ócsárolnak a főnöknek, hogy mentsék a saját bőrüket.

És hogy mindez hová vezethet:

Rengeteg volt kollégámat a pszichiátrián kezelik, mert összeomlottak, vagy épp öngyilkosok akartak lenni.

Több egykori kollégám (és én is) tönkrementünk fizikailag. Van aki nem emelhet 10 kilónál többet, van akit műteni sem lehet, mert nagy eséllyel megbénul deréktól lefelé, míg más emelhetne, ha tudna. Csak épp nem tud, mert fogni sem bír a kezével.

És akkor vannak olyanok is, akiknek még lehetett volna 20-40 évük az életből, viszont most épp egy urnában, vagy koporsóban pihennek azért, mert nem akartak orvoshoz menni, nehogy kirúgják, vagy szopassák őket.

Azért azt hozzá kell tennem, hogy mindezt az egyik, már ha nem kapásból a legrosszabb hírnevű áruházban tapasztaltam meg. Van viszont több olyan hely, ahol közel sem ilyen állapotok vannak, normálisak a kollégák, a főnök ugyan hajt, de megérti, hogy két kezed van, és nem fenyegetnek, szidalmaznak állandóan.

2019. dec. 15. 11:32
 7/11 anonim ***** válasza:
24%

Az utolso valasz eleg sarkitott. Azert egy bekaval kihuzott raklap uditotol ne benuljon mar le senki. Fizikai munka. Igen. Ulsz, allsz, hajolsz, guggolsz. ARUFELTOLTO. Azert mert az auchanbol vagy a tescobol valaki a pszichiatriara kerult ugy gondolom nem attol lehet mert valaki otszor megkerdezte hol a fogkrem. Inkabb mar korabban kialakult uldozesi maniaja volt.....

Ez a kibeszeles, ocsarolas kollegak kozott megnyugtatlak hogy sehol nem jobb es masabb. Dolgozhatsz te kozmunkan vagy a parlamentben midnenhol kibeszelnek ocsarolnak. Mindenhol van tulora mindenhol vannak kotelezettsegek es szinte semelyik munkat nem fizetik tul.

Azert ne martirkodjunk mar, vagy ha nem jon be ez a munka lehet keresni mast ha meg a kepzettsegedhez es adottsagaidhoz nincs vagy nem vagy megfelelo el lehet menni kepzesekre uj szakmat kitanulni vagy akar foiskolara ha azzal ugy erzed tobbet elersz.

23/N

2019. dec. 15. 13:12
 8/11 anonim ***** válasza:
#5 keresd meg egyedül, b*zdm*g!
2019. dec. 15. 19:14
 9/11 anonim ***** válasza:
42%

"#5 keresd meg egyedül, b*zdm*g!"

- Nem vagyok árufeltöltő, de meg kell nézni a munkaköri leírásuk, hogy mi van benne, és mi nincs.

Ha benne van a vevők tájékoztatása/segítése, akkor igenis válaszoljon normálisan, ha aznap én vagyok az 50. ember, aki megkérdezi.

Ha nincs benne, akkor meg írják ki, hogy az árufeltöltők azok pakolnak, úgyhogy kérem ne zavarják őket a kérdéseikkel!

2019. dec. 15. 19:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Diákként és alkalmisként sokat voltam árufeltöltő, és jelentem, még nem kezelnek pszichiátrián.
2019. dec. 16. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!