1/5 anonim válasza:
Odamész a főnöködhöz minimum a szabi esedékessége előtt 2 héttel és jelzed, hogy mely munkanapokra kéred. A főnök erre vagy rábólint, vagy nem, de ha rá is bólintott, bármikor visszavonhatja, ha az üzlet úgy kívánja. Akár a megkezdett szabit is megszakíthatja.
2/5 A kérdező kommentje:
#1: Minimum két hét? És ha én jövő hétre akarok? Vagy-e hétre?
2019. nov. 20. 16:00
3/5 anonim válasza:
Munkahelyfüggő. Páromnak legalább 1-2 hónapra előre kell szólnia és mindenképp szóban, én akár másnapra is kérhetek és direkt kérte a főnök hogy emailben keressük ezzel, ne élőben.
Írok neki, hogy "szeretnék szabadnapot kivenni x hónap y napjára, köszönöm" és kész.
4/5 anonim válasza:
Nem tudjuk hol dolgozol és nálatok ez hogy működik, egy próbát megér, maximum azt mondja, hogy nem. Nálunk 1-2 napos szabi esetén nem kell 2 héttel előre szólni, akár előző nap is kikérhetjük. Több napos hirtelen szabi esetén a kollégákkal egyeztetünk és ha ugyanakkora nem vettek ki már többen szabadságot és nincs éppen semmi fontos határidő akkor is simán mehetünk. Hosszabb szabi esetén viszont illik minél előbb szólni.
5/5 anonim válasza:
Ez mindenhol másképp működik ,meg attól is függ milyen a főnök. Nekem pl úgy volt,hogy csütörtökön odamentem azzal,hogy pénteken nem jönnék. Rábólintott és megköszönte,hogy szóltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!