Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Velem lehet a baj, hogy...

Velem lehet a baj, hogy szinte minden nő kollégám utált vagy látványosan nem kedvelt eddig?

Figyelt kérdés
Soha nem voltam az a könnyen barátkozós típus, de amikor felkerültem Budapestre, akkor igyekeztem erőt venni magamon, hogy jóban legyek azért a munkatársaimmal, de egész egyszerűen akárhány helyen voltam eddig, többségben voltak a nők, akik közül szinte minden helyen egy ember volt, akivel jóban is voltam. Az első hosszabb távú munkahelyemen talán összesen 3 srác/férfi dolgozott, a nők nagyon sokan voltak. A férfi főnöknek soha nem volt velem különösebb baja, az elején amikor még lassabban mentek a dolgok akkor néha beszólt, hogy lassú vagyok, de aztán semmi gond nem volt vele. A 3 főnökasszony viszont mindenben talált valami hibát. Pl. rám bízott az egyik egy 20 perces feladatot, majd nagyjából 10 perccel később azzal a szöveggel jött vissza, hogy "Még nem vagy kész? Mikor kértem, hm, legalább egy órája." Meg egyszerűen folyton leszidtak olyanért, amit nem én csináltam (sőt, volt hogy nem is engem kértek meg aztán mégis én voltam a hibás hogy 1. rosszul volt megcsinálva 2. az én dolgom lett volna - akkor lett volna az én dolgom, ha rám bízzák, pont azért csináltam mást mert akkor másnak szóltak), meg igazából tényleg mindennel bajuk volt. Ha szabit kértem mert mondjuk esküvőre hívtak, akkor majdnem azért nem akartak elengedni, mert hogy aznap egy ember már kapott szabadnapot. Az utolsó hónapokban már az is előfordult, hogy szó szerint 2 méterrel arrébb beszéltek ki (hogy miket mondtak az már külön regény szóval kihagyom :P).. A következő helyen recepciós voltam és ott szinte minden új volt nekem. Csak lányokkal dolgoztam együtt. A betanulásomat nagyon megnehezítették, konkrétan alig mutatták meg a dolgokat. Ha valami adminisztráció volt, akkor azt véletlenül sem úgy csinálták, hogy lássam mit hogy kellene, hova kattintanak, mit hitelesítenek és mit nem, stb, hiába mondta a vendég hogy nem siet. Ha rákérdeztem valamire vagy megkértem őket hogy mutassák meg még egyszer, de mondják is hogy mit miért kell csinálni, akkor flegmáztak, hogy már mutatták, meg hogy majd akkor látom megint ha jön egy ügyfél. Onnan hamar el is jöttem, és nagyjából három hete vagyok a jelenlegi munkahelyemen. Itt is azt vettem észre, hogy a férfiak valahogy képesek arra, hogy normálisak legyenek, de a nők nem. Mindenkihez kedves vagyok, nem okoskodok/feleselek, de mégis: nem köszönnek vissza, ha újoncként valamilyen kérdést felteszek akkor vagy "magától értetődő" vagy majd xy elmondja. Van egy nagyjából velem egykorú lány, aki egy hónappal hamarabb kezdett. Eleinte szimpi volt, de elkezdett olyan bicskanyitogató stílust felvenni, mint a legelső munkahelyemen a főnökeim. Úgy viselkedik, mint aki évek óta ott van, és azt látom rajta, hogy mintha versenyezni akarna és minden régebbi ott dolgozóval úgy viselkedik, mintha haverok lennének. Tőle is jönnek a burkolt, nem bántásnak álcázott sértések, pl. az egyik ügyfelét kinevette, hogy milyen agyhalott meg kattos, majd (mivel akkor ő 3 embert is várt, én pedig szabad voltam) rám bízta (a rám bízta azt jelenti, hogy kb rám parancsolt hogy haza ne merjek még menni mert segíteni kell neki) azt a nőt, mert én "úgy is összeillek vele." Gondolom nem esett le neki, hogy ott álltam mellette, amikor leagyhallottozta. Rákérdeztem, hogy mi volt a nővel, hogy ezt mondta róla. A problémáját persze nem tudta megindokolni, de diszkréten azért beszólt, hogy üres tekintete van és nekem is hasonló mert tök sápadt vagyok, "már bocsi". Persze az nem baj, hogy lázasan, betegen voltam ott és igazából csak azért maradtam tovább, hogy az ő ügyfelével tárgyaljak (akivel most se tudom mi baja volt, gondolom mindenki agyhalott lehet neki aki nem olyan hiperaktív, visítva röhögő típus mint ő). Szóval valamiért mindig betalálnak a kollegináim, nem számított hol dolgoztam. Őszintén elgondolkodtam, hogy lehet csak én mondok valamit amit nem kellene vagy olyan stílusban, hogy én magam sem veszem észre. Mert az, hogy tényleg max 2 ember volt eddig egy munkahelyen, akivel tényleg jó viszonyom volt és nem vagy semleges munkatárs vagy ilyen ellenségeskedő ember volt, most nagyon elgondolkodtatott. Elszomorít, amikor a sokadik munkahelyen nem köszön vissza valaki, de azért látványosan tetőtől talpig végig szkennel. Én úgy vagyok vele, hogy tényleg igyekszem jó kapcsolatot kialakítani mindenkivel, de ha feleslegesen vagyok kedves és úgyis csak ez a vége, akkor talán jobb lenne úgy bemenni dolgozni, hogy senkihez nem szólok és a szabad percekben inkább a telefonomat bújom...
2019. nov. 14. 20:26
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
A kisregényt megint nem olvasom el, a fő kérdésedre a válasz igen. Ha valakit mindenki utál, akkor nem mindenki más a hibás. Ez erre az esetre is vonatkozik, nem hiszem el, hogy minden nő kolléga úgy utált téged, hogy te teljesen ártatlan vagy.
2019. nov. 14. 20:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Természetesen nem a munkatársak 100%-ára gondoltam, inkább úgy értem, hogy javarészt nőkkel kellett együtt dolgoznom és sok esetben elutasítóak és bunkók voltak. Sokan persze ennek az ellentétei voltak, mosolyogva köszöntek és az öltözőben beszéltünk is pár szót. Azért agyalok mostanában ezen a témán ennyit, mert a srácokkal mindig kijöttem, soha nem volt konfliktus senkivel sem, csak nőkkel. :(
2019. nov. 14. 20:49
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Nem hiszem, hogy veled van a baj. Nekem is ugyanilyen tapasztalataim vannak. A legtöbb nő locsi-fecsi, ezért ha te nem vagy az, már ezért halálos ellenséggé válhatsz számukra. Én nem bírok beszállni _minden napos szinten_ a nonstop szóf.sásba olyanokról, hogy mit fogsz 2 nap múlva főzni és milyen mintájú műkörmöt csináltatsz legközelebb, ezért egyáltalán nem beszélgetek velük, csak munkaügyben -> ez már elég, hogy utáljanak. Az mindegy, hogy szó nélkül ugrok, ha segítség kell valahol, nem passzolom le a kevésbé kedvelt feladatokat mint egyesek, nem tartok napi másfél óra kajaszünetet mint egyesek.. a lényeg, hogy nem szórakoztatom a nagyérdeműt ilyen cool sztorikkal, ezért máglyára velem.
2019. nov. 14. 21:05
 4/7 anonim ***** válasza:
47%
Írhatsz litániákat, de ezt senki sem tudatja igazán, csak te.
2019. nov. 14. 21:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem te feltunoen szep vagy es joalaku ,,tetszel a ferfiaknak,azert utalnak. Minden munkahelyen ezt csinaltak velem is.
2019. nov. 15. 01:46
 6/7 anonim ***** válasza:
90%

Ugyanez van velem is. Akármit csinálok, egyszerűen nem fogadnak be/el. Én is inkább csendes, magamnakvaló típus vagyok és nem tudják ezt elfogadni. Az előző munkahelyemen ki is jelentették, hogy amúgy nincs baj velem, de miért nem akarok velük barátkozni, miért nem beszélek velük, miért nem ebédelek velük.... Engem is kibeszéltek pár centire tőlem, meg mindenki mást is... Miért barátkoznék olyanokkal, akik ilyen gusztustalan módon viselkednek mással? Elég kevés nő van, aki normális és ezen lehet megsértődni, de attól még így van. Ennek megvan a maga oka nyilván, amit kár itt taglalni.

Szóval kérdező, nem vagy egyedül, ez lehet hogy most nem segít, de hidd el, jó tudni, hogy nem te vagy a sz...r, hanem a társadalom, az a morál ami divat mostanában. Külföldön jobb, mi most megyünk ki. Persze, most majd meg fogom kapni, hogy külföldön semm jobb, nincs kolbászból a kerítés, blabla. De. Jobb. Ez nem vita tárgya. Szerintem te is elgondolkodhatnál rajta kérdező, amennyiben van rá lehetőséged. Ha nincs, tanulj bármilyen info szakmát és férfiak között leszel, később jobb esetben otthonról fogod végezni a munkát.

2019. nov. 15. 07:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Pont az jutott nekem is eszembe, hogy a mai világban valószínűleg minden helyen ez fogadna. Tök mindegy, hogy én kedves próbálok lenni, ha úgyis csak megvető tekinteteket és beszólásokat kapok... és még igazán okot sem kell rá adnom. :/
2019. nov. 15. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!