Hülyeség tanárnak menni ma?
Röviden: nem.
Hosszabban: egyáltalán nem.
Lásd fenti cikk.
Tanárnak csak az a mazochista megy, akit nem zavar ha délelőtt a gyerekek verik meg,
délután meg a szüleik.
:)
Annyira sajnos nem tűnik rózsásnak a közeljövő. Valamilyen szinten változhat, de az nagyon minimális.
De ha ennyire szeretnél tanítani, akkor de, megéri.
@18 Az egyetemi tanár az egy igen komoly kinevezés, professzori ranggal jár és a doktori után még habilitálni is kell. Plusz végigmászni a tanársegéd-adjunktus-docens-habilitált docens szamárlétrát, csillió helyen publikálni. Extrém ritka, hogy valaki 40 alatt megkapja, jellemzően 50 feletti emberek lesznek professzorok.
Amúgy kedves kérdező: én sokáig tanítottam egyetem alatt nyelvsulikban, elkezdtem a tanári mestert is, aztán jól ott is hagytam. Jelenleg majd' négyszer annyit keresek, mint tanárként keresnék, ezzel meg szerintem elég nehéz vitatkozni. Ha hasonlóan jól alakulnak a továbbiak, akkor 50-55 éves korom között simán nyugdíjba tudok menni és addig is jelentősen magasabb az életszínvonalam.
"Az egyetemi tanár az egy igen komoly kinevezés, professzori ranggal jár és a doktori után még habilitálni is kell. Plusz végigmászni a tanársegéd-adjunktus-docens-habilitált docens szamárlétrát, csillió helyen publikálni. Extrém ritka, hogy valaki 40 alatt megkapja, jellemzően 50 feletti emberek lesznek professzorok."
Semmi újat nem mondtál nekem. De fölöslegesnek tartottam ilyen részletességgel leírni, csak elrettentettem volna a kétségbeesett kérdezőt.
Amúgy kérdező, mindezek után is tanárnak fogsz menni, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!