Jól tettem, hogy fölmondtam? Ti maradnátok tovább egy ilyen helyen?
Egyik kollégám panaszkodott rám a főnöknek. Az volt a baja, hogy engem megdicsértek, őt viszont nem. Elment a főnökhöz, hogy ez neki milyen rosszul esett és megalázó volt. Magához hívott a főnök, és elmondta hogy ne viselkedjek úgy, mintha én lennék itt a legjobb, mert mások is dolgoznak olyan jól, mint én. Köpni nyelni nem tudtam, elmondtam neki, hogy nem tudom miről beszél, én senkinek nem mondtam semmit, csak lejött az igazgató pár vendéggel és megdicsérték a munkámat. Én egy szót nem szóltam. És ez a kolléganőmnek rosszul esett, hogy neki meg nem mondtak semmit, de arról nem én tehetek és én attól még nem gondolom jobbnak magamat. Azt mondta a főnök, hogy figyeljek oda, mert ha miattam érzi megalázva magát a kolléganőm, akkor el fog küldeni. Erre már nem tudtam mit mondani, csak annyit mondtam, értem. Másnap reggel meg úgy döntöttem beadom a felmondásom, mert én ilyen helyen nem akarok dolgozni. Nem is szóltam senkinek semmit, csak fölvittem az irodákhoz. Anyukám azt mondta, hülye voltam, mert ilyen miatt nem szabad felmondani, ilyenek mindenhol lesznek és ennyire ne legyek kényes és válogatós, örüljek, hogy a mai világban van munkám. Én viszont úgy érzem, van az a pont, amikor már nem szabad mindent eltűrni. Nekem ez volt az, konkrétan megfenyegetett, mikor én nem is tehettem semmiről. Ti mit gondoltok? Tényleg nem kellett volna ilyen miatt felmondanom? Ti mit tettetek volna?
L/23
A főnök hibázott. Magyar szokás ez a nyilvános dícsérés-megalázás. Külföldön ilyen nincs.
Ha nem tudod megvédeni magad,akkor életed végéig ilyen helyzetekbe fogsz jutni. Ennyiért felmondani? Hát,ez nem az a pont, hidd el nekem:D Szerinted más munkahelyen ilyen nem lesz? Hogy fog kinézni a CV-dben, hogy ide oda ugrálsz,mert mindenütt akad egy marha kolléga vagy főnök?
Valószínűleg a kollégád és a főnököd rokonok, jó barátok vagy az egyik kavar a másikkal mert másképp nem érte volna meg ilyet mondjon neked.
Válasz a kérdésre: maradhattál volna. Sokan vannak akik csak rosszabb körülmények között találtak vagy még azt sem. Te meg ennyiért ott hagytad.
Le lehet pontozni: én is felmondtam volna,DE úgy, hogy már van egy másik állásom.
Nem a Kérdező tehet arról, hogy a kolléganője nem lett megdícsérve. Mégis az milyen már, hogy rohant a főnökhöz panaszra. Dolgozzon hatékonyabban, és megdícsérik.
Szarul dolgozom, és lehúznék másokat is a szintemre, csak azért mert én nem vagyok képes fejlődni ....
Vicc. Az meg, hogy anyukád szerint örülj, hogy van munkád......nah az egy másik régi berögződés.
Felmondott, majd rájön max néhány hét sikertelen keresgéles utan, hogy a semmire nem kellett volna. Neki is meg kell kapni a maga pofonjait.
Szamomra rossz beidegződés, mert ha van megfelelő vegzettséged, esetleg tapasztalatod plusz nyelveket is tudsz, akkor nem vagy elveszett ember, mindig találsz másik munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!