Ha van olyan munkatársad, akit nagyon nem kedvelsz (utálsz), az mivel érdemelte ki?
Most nincs, de volt. Folyamatosan kavarta volna a szrt a hátam mögött, csak nem igen tudott rajtam fogást találni. Persze, hogy nem kedveltem.
(egyébként mindenkivel nagyon jó viszonyban voltam ott, szóval nem hiszem, hogy velem lett volna a baj).
Nagyon undok, negatív ember volt. Lehetetlen volt vele értelmesen megbeszélni bármit. Ha kettesben megegyeztünk valamiben, 1-2 napra rá a megbeszéléseken már mást mondott. Vezetőként sokszor az embereire kent mindent és nem vállalt felelősséget semmiért.
Én az ő munkájára voltam utalva de nem voltam közvetlen felettese. Egy idő után éreztem hogy a korkülönbségünk miatt is szivat - nem mondott el semmit normálisan, csak felháborodott hogy miért nem tudok mindent magamtól.
Sok ilyen ember volt mint ő a cégnél, de vele dolgoztam legtöbbet, nem is bírtam túl sokáig azon a munkahelyen.
Ex főnököm.
Egy igaz hozzá nem értő senkiházi. Egy szakmai csapatot próbált vezetni úgy, hogy fingja nem volt a témához de szentül hitte, hogy mindenkinél okosabb. Hátunkon állt fel a szőr néha olyan baromságokat beszélt...
De ez még hagyján lett volna, de:
- nulla víziója volt mit kellene csinálni, hétfőn azt mondta A legyen, szerdán meg számon kérte, hogy miért nem B
- Mikor próbáltuk neki közösen elmagyarázni, hogy miért és hogyan kellene csinálni akkor azon élvezkedett, hogy kötözködött - még akkor is ha amúgy láttad rajta, hogy érti amit mondunk és egyértelmű mit kell csinálni.
- Meglehetősen magas beosztásban dolgozott, mégis annyira rossz vezető volt, hogy sokszor nála alacsonyabb szintü kollégáktól (másik csapatból) úgy vett át munkákat, mint egy igazi csicska, kb. lefeküdt bárkinek széttett lábbal. Persze mivel fingja nem volt róla mivel jár 1-1 feladat átvétele mi utána szakadhattunk meg, hogy megcsináljuk azt, ami nem is dolgunk.
- Nagyon jellemző volt rá, hogy egy feladatra már akkor mondott egy teljesen légbőlkapott (és általában teljesen lehetetlen, több hónapos projectekre 1-2 hetes...) vállalási határidőt, mikor kiosztották neki a felsővezetők. Aztán pedig a csapatot stresszelte, hogy tegnapra miért nincs kész...
- Amikor ilyen "nincs kész" szituáció állt elő volt annyira gerinctelen és pofátlan, hogy simán a megrendelő csapatok vezetői előtt mocskolta a saját embereit, hogy XY miatt nincs kész, ő természetesen nem tehet róla... Ilyet 10 éves multi karrierem alatt őszintén soha senkitől nem láttam.
- Természetesen ő sosem hibázott és mindig az volt a fontos, hogy a felelős meglegyen, a megoldás tökéletesen nem érdekelte
- Összeszámoltuk a kollégákkal, 2 év alatt összesen 2x volt képes leirni a köszönöm illetve a szép munka szavakat - úgy, hogy a csapatunk teljesitménye céges viszonylatban nem kiemelkedő, hanem kb. olyan, mint a mount everest a kékestető mellett
Majd miután nagy nehezen 2 év után (és 5 felmondott ember után...) végre egy felsővezetőnek is feltünt, hogy ez az ember alkalmatlan lefokozták. Ezen megsértődött (mert továbbra is szentül hitte, hogy ő volt itt a húzóember és az ász egy személyben) és fél évig semmit nem csinált. Legalábbis ezt hittük. Fél év után kiderült, hogy megpróbálta kijátszani a tudásunkat egy másik céghez. Érthetetlen okból elsikálták neki az ügyet és még mindig a cégnél van...
- Lusta, mihaszna. Ha rászólsz (normál stílusban), hogy próbáljon haladni egy kicsit, még neki áll feljebb.
- Túl sokat kérdez, belekíváncsiskodik a magánéletembe, és a tárcámban akar túrkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!